Passie voor online
header afbeelding

Claim je domein op tijd

Vaak worden naamswijzigingen of bekendmakingen zeer discreet in de achterkamertjes zorgvuldig voorbereid. Om vervolgens met de nodige 'bombarie' de ether in te worden geslingerd. Maar verbazingwekkend genoeg kom je nog steeds regelmatig tegen dat de domeinnaam in kwestie nog zo 'vrij als een vogeltje' is. 

Recent voorbeeld

Zo werd maandag 11 januari de naam van de Brede School in Kapelle onthuld. Via tweets video en diverse nieuws-sites deed de nieuwe naam 'Saamdeel' al snel de ronde. En jawel, bij een vlugge check op de beschikbaarheid van de domeinen; vrij voor registratie! Degene die 'toehapt' is in het meest gunstige geval een meedenkend burger, maar kan ook zomaar een kwaadwillende zijn...

 

 

Claim je domein op tijd

Domeinenhandel

In Nederland, is de markt van domeinnamen goed ontwikkeld. De domeinnaamdichtheid van .nl-domeinnamen is 92,4% op elke drie Nederlandse inwoners. Dit betekent dat veel interessante domeinnamen al bezet zijn. Naast dat er jaarlijks ongeveer 1 miljoen nieuwe domeinnamen worden geregistreerd, worden er ook meer dan 700.000 per jaar opgezegd. Veel van deze domeinnamen komen direct in het bezit van handelaren, die er grof geld voor vragen. (Bron: Frankwatching)

 

Claim tijdig!

Mijn advies; zorg ervoor dat je de meest gangbare domeinen voor je nieuwe brand, campagne of product snel veilig stelt. Kwestie van een paar seconden en een paar euro en je hebt ze in handen. Laat dit zeker geen showstopper zijn binnen je (online) communicatieplan en gekozen strategie.  

 

www.saamdeel.nl en www.tsaamdeel.nl zijn in elk geval safe en zullen netjes belangeloos worden overgedragen van eerlijke 'vinder' naar 'rechtmatige' eigenaar. :-)  

 

 

Nedbaas Jaap Walhout
Jaap Walhout Adviseur / management

Meer updates

Naar overzicht