Passie voor online
header afbeelding

Collega Jurgen was erbij: SymfonyCon 2016!

1, 2 en 3 december vond het jaarlijkse SymfonyCon plaats. Dit maal in: Berlijn! Bij Nedbase werken we vaak met Symfony voor maatwerk (complexe) applicaties. Onze grootste fan van dit open source framework, Jurgen Franse, stapte op het vliegtuig en dompelde zich drie dagen onder in de laatste trends en nieuwste technieken. 

Kennis opdoen

Het druk bezochte evenement bestond uit twee conferentiedagen en een Hackday. Jurgen: “Het event was gevuld met interessante sessies en presentaties. Ik was erg benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden van Symfony 3.2. Zo heb ik een handige workflow component en flexibelere cachingsmogelijkheden ontdekt en was er een aankondiging van een nieuwe manier om Symfony-installaties op te tuigen en te hosten. Voor sommige lezers klinkt dat misschien niet heel spannend in de oren, maar voor developers zijn dit soort dingen echt super handig om onze projecten naar een hoger niveau te tillen en sneller uit te kunnen voeren."

 

Collega Jurgen was erbij: SymfonyCon 2016!

Goed bezig!

"Naast het opdoen van nieuwe kennis, stond mijn trip naar Berlijn ook in het teken van het valideren van onze werkwijzen. Bij Nedbase werken we inmiddels een aantal jaar met Symfony, en met veel succes, maar het blijft in ons vak belangrijk om regelmatig te toetsen of je nog op de juiste weg zit. En dát zitten we! Het geeft vertrouwen om te zien dat er enerzijds issues zijn waar andere developers ook tegenaan lopen en anderszijds dat we daarvoor oplossingen kiezen die een groot deel van de community ook kiest. En bovendien merkte ik dat we op bepaalde fronten ook heel erg voorlopen. En dat geeft op zo'n internationale conferentie toch wel een heel goed gevoel!"

Community

"Het leukste onderdeel van zo'n event is natuurlijk het sociale deel. Je ontmoet nieuwe mensen en deelt kennis met elkaar. En dat sluit helemaal aan op de community-gedachte die bij open source hoort. Zo heb ik 'eindelijk' gezichten kunnen plaatsen bij namen die ik al kende uit de community. Het tofste was toch wel om kennis te maken met de grondlegger van Symfony en met de auteur die de Symfony-plugin voor PhpStorm heeft gemaakt. Terugkijken op Symfonycon was het voor mij persoonlijk, en vakinhoudelijk voor Nedbase, dus een hele geslaagde conferentie. Op naar SymfonyCon 2017!"

 

 

 

 

Collega Jurgen was erbij: SymfonyCon 2016!
Nedbaas Jurgen Franse
Jurgen Franse Software Engineer