Passie voor online
header afbeelding

Industriële Delta op de kaart

In februari 2017 ging de nieuwe website van Smart Delta Resources (SDR) online. SDR is een initiatief van elf energie- en grondstof intensieve bedrijven in de Delta regio: Zeeland Refinery, Yara, Trinseo, Suiker Unie, Sabic, LambWeston, ICL-IP, DOW Benelux, Cargill, ArcelorMittal en Engie. In 2013 is dit industriële platform gelanceerd om energie en grondstoffen uit te wisselen. Om de samenwerkingsmogelijkheden in de Delta regio nóg beter op de kaart te zetten en slimme verbindingen te maken, heeft Nedbase de website smartdeltaresources.com ontwikkeld. En daar zijn we best trots op!

Industriële verbindingen

Impuls Zeeland faciliteert de uitvoering van dit platform en vertelde ons tijdens een brainstormsessie over het project SDR. Jaap Walhout, adviseur bij Nedbase: “Super leuk om een bijdrage te mogen leveren aan een concept dat de Zeeuwse industrie op de kaart zet. Het bijzondere aan dit project is dat het gaat om uiteenlopende bedrijven in de chemie, energie, food en staal. Hier lag ook meteen de uitdaging: de producten en faciliteiten die de bedrijven aanbieden zijn zo uiteenlopend. Met deze website wilde SDR de kracht van deze industriële verbindingen benutten door dit samen te brengen in bedrijfsprofielen en een uitgebreide zoekfunctie.”

Industriële Delta op de kaart

Nieuwe bedrijven aantrekken

Het resultaat: een internationale website waarop alle bedrijven binnen SDR met elkaar zijn verbonden. Leonie Beijer, Invest in Zeeland: “De nieuwe website laat zien welke unieke business cases de bedrijven inmiddels al zijn gestart. Voor nieuwe bedrijven is er ruimte om zich aan te sluiten bij SDR, of ze nu al in de Delta regio gevestigd zijn of niet. Ook MKB-bedrijven kunnen profiteren van de kansen die SDR biedt. Kijk maar naar de restwarmtekoppeling tussen LampWeston / Meijer en het naburige Wiskerke Onions. Om dit te faciliteren heeft Nedbase een uitgebreid zoeksysteem ingebouwd. Op deze manier zien bezoekers welke energie- of materiaalstromen bedrijven aanbieden. Dit staat nu nog in de kinderschoenen, maar dit gaan we de komende tijd verder ontwikkelen. Hiermee willen we nieuwe bedrijven aantrekken naar Zeeland om nieuwe banen en samenwerkingen te creëren!”

Verder ontwikkelen

Leonie: “Het ontwikkelen van de nieuwe website was een flinke klus. Bij het SDR platform zijn diverse grote commerciële partijen betrokken. Om iedereen op één lijn te krijgen, duurt het proces soms wat langer. De samenwerking met Nedbase was fijn; vanaf de start van het project was Nedbase erg betrokken en geduldig. Samen hebben we het eindproduct ontwikkeld dat we voor ogen hadden, waardoor er een mooie basis is gelegd.” Met de livegang van de website is de opdracht voor SDR nog niet afgerond. Binnenkort starten we met fase 2: het verder ontwikkelen van de interactieve kaart en andere functionaliteiten van de website. To be continued! 

 

Bekijk het resultaat > www.smartdeltaresources.com

Nedbaas Elise Nieboer
Elise Nieboer Online communicatieadviseur