Passie voor online
header afbeelding

Kentekencheck voor Gemeente Amsterdam

Na de gemeentes Den Haag en Rotterdam, mogen we nu ook aan de slag voor Gemeente Amsterdam! Wat we gaan doen? Een widget ontwikkelen voor www.amsterdam.nl waarmee bezoekers kunnen controleren of ze met hun voertuig toegang hebben tot de milieuzone. 

Milieuzone

Om de luchtkwaliteit in onze hoofdstad te verbeteren en uitstoot te verminderen, heeft de Gemeente Amsterdam een milieuzone ingevoerd. Dat betekent dat bepaalde typen voertuigen in een bepaald deel van de stad niet mogen rijden. René Dam, technisch projectmanager vanuit Nedbase: "Om via de website van de gemeente op een laagdrempelige manier inzichtelijk te maken welke voertuigen wel en niet binnen deze milieuzone zijn toegestaan en of je in aanmerking komt voor een parkeervergunning, was de Gemeente Amsterdam op zoek naar een partij die ze daarbij kon helpen. Omdat we eerder voor de Gemeente Den Haag én voor de Gemeente Rotterdam twee kentekenchecks hebben ontwikkeld, was Nedbase een logische keus."

Een kentekencheck. Wat is dat?

René: "Voor de Gemeente Rotterdam maakten we een kentekencheck in de vorm van een webservice die wordt ontsloten op de website www.gezonderelucht.nl, voor de Gemeente Den Haag was dat een aparte website en voor de Gemeente Amsterdam maken we een widget. Drie verschillende technieken, maar allemaal met hetzelfde doel: op een super eenvoudige manier controleren of iemand met zijn of haar voertuig de milieuzone in mag. En het enige wat een bezoeker hiervoor hoeft te doen, is het invoeren van je kenteken. Door een koppeling met RDW halen wij supersnel de voertuiggegevens op en aan de hand daarvan passen wij regels toe die aangeven of je toegang hebt tot de mileuzone en of je een parkeervergunning aan kunt vragen. Een leuk project en binnenkort online op www.amsterdam.nl!"

 

 

Kentekencheck voor Gemeente Amsterdam
Nedbaas René Dam
René Dam Technisch manager

Meer updates

Naar overzicht