Passie voor online
header afbeelding

Makkina groeit, ook online!

Van hoogwerkers tot heftrucks en van stapelaars tot pallettrucks; het aanbod van Makkina is enorm. In twee jaar tijd groeide het familiebedrijf uit tot grote totaalleverancier in Zeeland als het gaat om het verkopen, verhuren en leasen van deze machines. Jos en René de Koster wilden deze groei ook online voortzetten. Nedbase verzorgde de restyling en creëerde een online showroom waarin klanten hun machine direct kunnen bestellen. Check it out

Eerste stappen

Nedbase was al langer in beeld bij Makkina. Jaap Walhout, adviseur bij Nedbase: “In 2016, toen Makkina een jaar bestond, liep het familiebedrijf al zo goed dat ze ook online niet achter konden blijven. Samen keken we naar de online kansen. We richtten diverse landingspagina’s in om de populairste machines en diensten in Google te laten scoren. De eerste stappen waren gezet!” In het tweede jaar groeide Makkina verder. Een grotere restyling van de website werd een must. Vera Geschiere, projectmanager bij Nedbase: “We adviseerden Makkina om eerst een goede basis neer te zetten die voldoet aan alle eisen en wensen van Google. Daarna wilden we knallen met online marketing.”

Online showroom

Met het enorme aanbod heftrucks maakt Makkina het verschil in de regio. Een online showroom waarin ze hun machines van diverse merken aantrekkelijk kunnen presenteren, sluit hier perfect op aan. Hierbij is het contactmoment voor Makkina erg belangrijk. “De website van Makkina zit vol call-to-actions, zodat de klant gemakkelijk contact op kan nemen met Makkina. Ook is het mogelijk om direct een machine te huren of om een offerte aan te vragen. De snelle zoekfunctie met uitgebreide filters maakt het plaatje compleet. Binnen no-time vindt de klant de gewenste machine”, legt Vera uit.

 

Makkina groeit, ook online!

USP's 

Naast het verkopen, verhuren en leasen van machines, krijgt iedere klant bij Makkina advies op maat. Jos de Koster, mede-eigenaar van Makkina: “Iedere klant heeft andere wensen. We geven persoonlijk advies dat past bij de werkomstandigheden van de klant. Daarnaast kunnen klanten ook bij ons terecht voor onderhoud, reparatie en keuring van hun machines." Als echte ondernemer staat Jos dag en nacht klaar voor zijn klanten. “Onze uitgebreide service heeft nu een prominente plek op de website. Dat is voor ons heel belangrijk. Het is nu mogelijk om direct een machine te huren, een offerte aan te vragen of contact op te nemen voor meer informatie. Ook kunnen klanten een demo aanvragen om de machine eerst uit te proberen", vertelt Jos trots.

Google-proof content

Om de drukke ondernemers Jos en René zoveel mogelijk te ontzorgen, namen we ook het schrijven van de content voor een groot deel uit handen. Elise Nieboer, content marketeer bij Nedbase: “Tijdens dit project schreef ik Google-proof product- en merkteksten voor de populairste machines van Makkina. Een leuke opdracht en daarnaast ook erg leerzaam voor mijzelf. In een paar maanden tijd leerde ik alles over heftrucks! 😄” In een mum van tijd stond de content klaar om in te voeren. Een flinke klus waar Nienke de Vries, marketing- en communicatiemedewerker bij Makkina, direct mee aan de slag ging. Nienke: "De ontwikkeling van de nieuwe website was in volle gang toen ik werd aangenomen bij Makkina. Door de content, de specificaties van de verschillende machines en alle afbeeldingen in te voeren, leerde ik direct het CMS goed kennen. De samenwerking met Nedbase verliep erg fijn. Ter voorbereiding op de nieuwe website zijn we een aantal keer langsgekomen om samen te brainstormen. Voor het team van Nedbase is geen vraag te gek, geen telefoontje te veel en geen mailtje te lang!"

 

Makkina groeit, ook online!

Doorpakken

Nu de lancering van www.makkina.nl een feit is, wil dat niet zeggen dat de samenwerking met Nedbase ophoudt. Vera: “De komende tijd gaan we met Makkina aan de slag om de koppeling van producten nóg efficiënter te maken. Ook met online marketing wil Makkina doorpakken. Nienke volgde vorige maand de training SEO van Nedbase Academy en is vol enthousiasme gestart met de e-mailnieuwsbrief, de Facebookpagina en het Instagramaccount van Makkina. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de nieuwe website steeds meer bezoekers genereert!”

 

Benieuwd naar het resultaat? > www.makkina.nl  

Nedbaas Vera Geschiere
Vera Geschiere Projectmanager