Passie voor online
header afbeelding

Nedbase lanceert handige app voor tunnel klanten

Nedbase heeft in opdracht van N.V. Westerscheldetunnel een app ontwikkeld. Doel van deze gratis app is de gebruiker snel en eenvoudig op de hoogte te houden van de beschikbaarheid van de tunnel...

In het verlengde van het webportal heeft Nedbase in opdracht van N.V. Westerscheldetunnel een app ontwikkeld. De zogenaamde 'WST Verkeer' app. Hoofddoel van deze gratis app is de gebruiker snel en eenvoudig op de hoogte te houden van de beschikbaarheid van de tunnel. Erg makkelijk voor onderweg.

 

Bij het openen van de app wordt de meest actuele status van de beschikbaarheid opgehaald. Zowel voor de richting Terneuzen als voor de richting Borssele. Per richting wordt, net als op de website, over drie wegvakken gecommuniceerd.

 

Snel op de hoogte op gewenste momenten
Om de gebruiker nog actiever te informeren, wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde push-meldingen. De gebruiker kan de frequentie van de meldingen instellen per richting, per dag en vervolgens aangeven op welke tijdsmomenten binnen die dag. Zo ontvangt de gebruiker geen irrelevante meldingen meer, zoals nu bij de sms- en e-mail-alerts wel het geval kan zijn. De meldingen worden alleen verstuurd op de tijdstippen die de gebruiker zelf heeft aangegeven. Bijvoorbeeld op werkdagen in de ochtend voor de richting Terneuzen en in de avond voor de richting Borssele. Hartstikke handig!

 

 

Beginners en gevorderden weten doorgaans dat er geavanceerde functies bestaan, ook al hebben zij dit niet nodig of weten zij dit nog niet te gebruiken. Door het aanbrengen van een extra icoontje attenderen we de gebruikers in dit geval hierop. We dagen ze uit, maar forceren het niet. Een heldere en intuïtieve interface is bij app-ontwikkeling een must-have. Een app moet zich als applicatie gedragen. Er moet sprake zijn van user-interactie op een manier die passend is. Bij Nedbase zijn we ons daar als geen ander van bewust. En technische afwegingen zoals native ontwikkeling of HTML-5... of misschien juist wel een mobiele site in plaats van een app? Laat dat maar aan onze professionals over.

 

 

iOS en Android

De app is ontwikkeld voor de twee meest gebruikte besturingssystemen voor mobiele telefoons: iOS (iPhone) en Android. Daarbij is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de standaard (native) componenten die beide platforms bieden. Dit bevordert de helderheid, eenduidigheid en het intuïtief gebruik. De app WST Verkeer is gratis te downloaden via de App Store (iOS) en de Play Store (Android).

 

Gerelateerde artikelen:

-- 'Gratis app over Westerscheldetunnel' - PZC

-- 'App voor gebruikers van Westerscheldetunnel' - Omroep Zeeland

-- 'Westerscheldetunnel lanceert app' - De Faam

-- 'Westerscheldetunnel.nl online' --

 

Nedbaas Jaap Walhout
Jaap Walhout Adviseur / management

Meer updates

Naar overzicht