Passie voor online
header afbeelding

Nieuw creatief talent

Alle kneepjes van het vak leren op het gebied van vormgeving én zich onderdompelen in websitetechnieken bij onze frontend developers. Dat is het doel van Hilbert Simonse tijdens zijn meeloopstage bij Nedbase. Hij startte vorige week als stagiair interaction design en is al volop aan de slag voor diverse opdrachtgevers. Tijd om kennis met hem te maken! 

Specialisatie Interaction Design

Hilbert is 18 jaar en zit in het derde en laatste studiejaar van zijn opleiding Mediavormgeven aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Vorig jaar koos hij voor de specialisatie Interaction Design. Hilbert: “Ik wil alles leren rondom interactieve media als websites en apps. Tijdens mijn studie leerde ik veel over vormgeven, maar maakte ik ook kennis met de basistechnieken van frontend development.”

Creatief bureau

Na zijn specialisatie stond Hilbert te popelen om zijn kennis in de praktijk te brengen voor echte opdrachtgevers. "Ik woon in Borssele en wilde graag stagelopen bij een creatief internetbureau in Zeeland”, vertelt Hilbert. “Van verschillende familieleden en kennissen hoorde ik goede verhalen over Nedbase. Tijdens mijn research raakte ik direct enthousiast over de gave projecten en de vele opdrachtgevers. Ook de verschillende expertises vond ik erg positief. Er was geen vacature voor een stage, maar dat hield mij niet tegen om het toch te proberen! Nadat ik mijn portfolio en CV had verstuurd, kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek. Niet snel daarna hoorde ik dat ik aangenomen was!”

Design & frontend

In zijn eerste stageweek startte Hilbert met vormgevingsklussen voor Nedbase Academy en verschillende opdrachtgevers. Hilbert: “Op mijn eerste dag hielp ik met het maken van een social media post voor de nieuwsbrief van Goes Bewegen. Voor Vliegendt Hert ondersteunde ik de designers van Nedbase bij het maken van het design van de nieuwsbrief. Super tof!” Naast vormgeving mag Hilbert ook meekijken bij onze frontend developers. “Creatief bezig zijn met design vind ik erg leuk. Toch spreekt ook de techniek mij erg aan. Dat is het fijne van stage lopen bij een full-service internetbureau als Nedbase; ik kan alle kanten op! De komende maanden kan ik mooi uitzoeken wat ik het leukste vind.”