Passie voor online
header afbeelding

Nieuwe website voor het Calvijn College

Na maanden hard werken ging vorige week daadwerkelijk ‘de knop om’: de nieuwe website voor het Calvijn College staat live! Wat vorig jaar begon met een spannende pitch is nu een overzichtelijke en slimme website waarop de zeven locaties van het Calvijn College duidelijk worden gepresenteerd. We vertellen je er graag meer over! 

'Hoe laat begint het eerste uur?'

Eén van de leukste onderdelen van dit project waren de gebruikersonderzoeken, want die hebben we breed aangepakt. Zo organiseerden we niet alleen een sessie voor docenten, leerlingen en ouders, maar ook een creatieve middag voor aanstaande leerlingen (groep 8). Karen, projectmanager vanuit Nedbase: “Het was super leuk en verfrissend om een workshop voor kids van 11/12 jaar te begeleiden. Ze kennen veel minder grenzen en laten zich zeker niet beperken door onmogelijkheden. Ze waren super enthousiast en gingen echt los! Zij staan op het punt om - samen met hun ouders - hun keuze voor een nieuwe school te maken en hebben vragen als 'welke leraren zijn er en zijn ze aardig?', 'hebben de leerlingen het naar hun zin?', 'hoe ziet een schooldag eruit?' en 'hoe laat begint het eerste lesuur?'. Door het verweven van persoonlijke verhalen door de website komen de antwoorden op deze vragen in een leuke vorm terug."

 

 

Nieuwe website voor het Calvijn College

Locaties centraal

Na de workshops hebben we alle verkregen input verwerkt in een fris webdesign. De nieuwe huisstijl die het Calvijn College heeft laten ontwikkelen, gaf ons genoeg mogelijkheden om een creatieve, online vertaalslag te maken. Het moest uitnodigend zijn en jongeren aanspreken, maar natuurlijk moeten ouders zich er ook thuisvoelen. De zeven locaties van het Calvijn College vormen het kloppende hart van de website. Karen licht toe: “Op de vorige website bestond de navigatie uit de locaties en moest je als bezoeker meteen de keuze maken bij binnenkomst. Op de nieuwe website hebben we de ingangen naar de locaties wel behouden, maar hebben we dit wel meer in balans gebracht met de bovenschoolse informatie over het Calvijn College. Zo laten we meer zien dat alle scholen samen één zijn. Iedere locatie heeft een eigen plek binnen www.calvijncollege.nl, met een homepage, subpagina's, nieuws en agenda. Maar, deze onderdelen zijn daarbij ook weer overzichtelijk terug te zien op organisatieniveau." 

 

 

Nieuwe website voor het Calvijn College

Fijne samenwerking

Niet alleen wij, maar ook het Calvijn College is erg blij met het eindresultaat. Peter Smit, coördinator communicatie : “Op 8 december ging onze nieuwe website live. Een mijlpaal waar we lang naar toe gewerkt hebben. We zijn deze uitdaging aangegaan met Nedbase. Een internetbureau dat zich manifesteerde als sparringpartner die naast je staat, meedenkt en accuraat terugkoppelt. Nedbase is niet van de aanpak we-zetten-snel-wat-leuks-in-elkaar, maar wilde een doordacht concept neerzetten dat aansluiting vindt. Workshops met doelgroepen leverden daar een bijdrage aan. We zijn erg blij met het eindresultaat. Een fris en eigentijds ontwerp. De nieuwe website is een beleving  - veel grote foto’s – en triggert om verder te klikken. Ook mobiel spreekt het aan. Nedbase, bedankt!”

 

Bekijk de website: www.calvijncollege.nl

Nedbaas Karen Oerlemans
Karen Oerlemans Projectmanager