Passie voor online
header afbeelding

Onze developers op stap: PHP Benelux 2017

Als internetbureau vinden we het leuk om te leren. In ons werk, van collega's, maar ook door het bezoeken van vakinhoudelijke events. Blijven leren is wat ons motiveert en blij maakt. Afgelopen weekend op de agenda: PHP Benelux Conference 2017!

Kennis & plezier

PHP Benelux is dé plek om je als PHP developer een weekend lang te laten inspireren en uitdagen. Nedbase was goed vertegenwoordigd: negen van onze developers waren dit weekend in Hotel ter Elst in Antwerpen te vinden. Waaronder collega Jeroen, die het stiekem jammer vindt dat het alweer voorbij is: "De combinatie tussen kennis, inspiratie en plezier is ieder jaar weer top. Naast dat we weer veel nieuwe kennis hebben opgedaan, was het ook gewoon erg gezellig. Als collega's onder elkaar, maar ook met developers van andere bureaus en grote webshops." 

Hands-on

Het congres begon vrijdagochtend met acht verschillende tutorials. Jeroen: "We splitsten als team op zodat we over verschillende onderwerpen kennis konden verzamelen. Ik nam zelf plaats bij de tutorial 'Diving into Symfony3'. Omdat ik bijna dagelijks met dit framework werk, vind ik het belangrijk dat mijn kennis op dit gebied up-to-date is en blijft. Tijdens de tutorial zat ik met ca. 30 man in een zaal. De spreker heeft een vraagstuk waar iedereen direct hands-on aan kan werken. In mijn geval gingen we een 'oude' applicatie ombouwen naar Symfony3. En het leuke is, dat als je er even niet uitkomt, er genoeg mensen zijn waar je even een vraag aan kan stellen of die direct even op je scherm mee kunnen kijken en je verder kunnen helpen."

 

 

Onze developers op stap: PHP Benelux 2017

Get smart

De vrijdagmiddag en de hele zaterdag waren vrij om allerlei presentaties, of zogeheten 'talks', bij te wonen. Er waren vier verschillende ruimtes: drie met een vast programma en één ruimte voor de 'Uncon'. Jeroen: "Tijdens het weekend heb ik ongeveer 10 verschillende talks bijgewoond. Ik heb daarbij onderwerpen uitgekozen die van pas komen bij projecten waar ik nu aan werk of waarvan ik weet dat ze eraan komen. Van locatiegebaseerd zoeken en WebSockets tot time management en een recommendation engine. Wilde je als spreker je talk eens uitproberen, of wil je over een bepaald onderwerp je kennis delen, dan had je de kans om dat te doen in een 'Uncon'. Een heel leuk concept om op een informele manier en 'al dan niet voorbereid' je enthousiasme voor een bepaald onderwerp te delen te delen. Bij de ingang stond een groot whiteboard waarop je als spreker je talk aan kon kondigen en vervolgens kreeg je maximaal een uur om je verhaal te vertellen."

 

Onze developers op stap: PHP Benelux 2017

Uitblazen

"Tijdens zo'n congresweekend loopt je hoofd bijna over van alle kennis die je opdoet", vertelt Jeroen. "Bij sommige presentaties ga je echt flink de diepte in. Maar gelukkig was er ook voldoende ruimte om te ontspannen en even uit te blazen. Hoe fijn is het om na een wervelende talk over een toekomst zonder passwords een potje te kunnen lasergamen of tafelvoetballen? Daarnaast mocht een tafeltennistafel natuurlijk niet ontbreken, heb ik voor het eerst een hooverboard uitgeprobeerd en stonden er een flipperkast, een pooltafel en een grijpmachine klaar. De avonden stonden in het teken van 'socializen': er waren foodtrucks (met Vlaamse frieten!), live muziek en een toffe verloting. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar!"

Nedbaas Jeroen van Sluijs
Jeroen van Sluijs Analist / Webdeveloper