Passie voor online
header afbeelding

Onze Hackathon was AAN!

Whiteboards boordevol ideeën, ratelende toetsenborden en vliegende krokodillen: onze allereerste Hackathon was een mega succes! Eerder deze maand werkten 5 teams 15 uur lang op 1 dag aan een serie innovatieve projecten. Even alles aan de kant, lekker 'out of the box'-denken en keihard aan de slag. Met als doel: het verbeteren van onze skills, het leren van en het verplaatsen in elkaar en het verbeteren van een aantal hardnekkige processen.

Wat is een Hackathon?

“Een combinatie van fun en keihard code kloppen”, trapt William, developer bij Nedbase en initiatiefnemer van het event af. Hij was degene die een paar maanden geleden het idee opperde een Hackathon bij Nedbase te organiseren. “Gelukkig kreeg ik al snel een GO om dit event met behulp van een aantal andere collega’s op te zetten. Een hackathon is een evenement waarbij je met een team een bepaalde tijd intensief samenwerkt aan een innovatief idee. Met als doel om in een korte tijd een werkbaar en visueel aantrekkelijk prototype op te leveren. De afgelopen weken kregen alle collega's de mogelijkheid een ‘hack’, oftewel een idee in te dienen. Deze ideeën werden vervolgens op basis van een stemronde definitief gemaakt en toen konden we aan slag."

Waarom een Hackathon?

Een hackathon is een uitgelezen kans om te experimenteren met nieuwe technieken, processen en het pitchen van nieuwe ideeën, waar je normaal gesproken niet, of beter gezegd nooit aan toe komt. Jacco, operationeel manager bij Nedbase: “De investering in kennis en nieuwe technologie vinden we super belangrijk. We zijn ambitieus, leergierig en willen continu voorop blijven lopen voor onze klanten. En daar hebben we graag een dagje zweten en lol trappen voor over. De teams waren super enthousiast. En als dan laat in de avond, iedereen afgepeigerd, maar super enthousiast zijn prototype presenteert, is dat echt een kick. Nee, we hebben geen seconde spijt.”

 

 

 

Onze Hackathon was AAN!

Ons thema: Angular 2

Angular 2 is een framework. En voor de kenners, de opvolger van AngularJS. Angular is bedoeld voor het bouwen van Single Page Apps. Denk bijvoorbeeld aan een rekentool of een storelocator. Belangrijkste principe is eigenlijk dat de pagina’s met Angular in één keer laden, alle informatie ophalen en vaak de nodige interactie met de gebruiker bevatten. Omdat de gebruiker niet de pagina verlaat, maar alles op die ene pagina doet, noemen we dat SAP > ‘Single Page App’. 

 

Angular is een relatief jong framework, heeft een steile leercurve en vereist al snel een aantal jaren programmeerervaring. Het actief toepassen van Angular 2 komt bij recente Nedbase projecten in beeld. Het doel van onze hackathon was o.a. om onze kennis van dit framework te verdiepen. En dat is gelukt!

 

Onze Hackathon was AAN!

Wat vonden we ervan?

Jurgen, developer bij Nedbase en host tijdens de hackathon: “De eerste editie van de Nedbase Hackathon was voor iedereen een super leerzame ervaring en uitdagend. Het is leuk om te zien dat alle collega's zo fanatiek meededen. Het fanatisme spatte er gewoon vanaf! Het was lekker informeel opgezet, tot in de puntjes geregeld en de resultaten logen er niet om. De oogst: veel nieuwe inspiratie, ervaring opgedaan met nieuwe technieken en eindelijk eens de gelegenheid om aan wat interne processen te ´sleutelen´. Daar komt het vaak niet van in de dagelijkse hectiek. Een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.”

 

Wil je zelf een hackathon organiseren? Bel ons gerust voor wat inspiratie. ;-)

 

Onze Hackathon was AAN!
Onze Hackathon was AAN!
Onze Hackathon was AAN!
Nedbaas Jacco de Leeuw
Jacco de Leeuw Adviseur / management