Passie voor online
header afbeelding

Sorgente's DAS in een nieuwe jas

Stel, je hebt een stofwisselingsziekte en gewone voeding is voor jou niet toereikend. In dat geval kan jouw arts dieetvoeding aanvragen bij Sorgente. Als specialist in medische voeding krijgt Sorgente dagelijks honderden aanvragen van diëtisten en artsen. Via het Digitaal Aanvraagsysteem Sorgente (DAS) vragen zij de medische voeding aan voor hun cliënten. Sorgente levert deze voeding dan thuis bij de patiënt en zorgt ervoor dat met de juiste aandacht en service deze mensen hun dieet zo lang mogelijk volhouden. Zo'n tien jaar geleden ontwikkelde Nedbase deze applicatie voor Sorgente en deze maand lanceerden we een compleet nieuwe versie van het DAS! 

Communicatie met zorgprofessionals

Als verwijzers hebben diëtisten en artsen een belangrijke rol voor Sorgente. René, technisch manager bij Nedbase: “Via het DAS vragen zij niet alleen drinkvoeding, sondevoeding en kindervoeding voor hun cliënten aan, maar ook voedingspompen en toebehoren om de medische voeding toe te dienen. Om deze aanvragen goed af te handelen en de juiste producten bij cliënten af te leveren, is goede communicatie met zorgprofessionals essentieel voor Sorgente." Sorgente is een klant waar we al jaren mee samenwerken. De afgelopen tien jaar ontwikkelde Nedbase verschillende versies van het DAS. Voor een nieuwe upgrade klopte Sorgente daarom nu ook weer bij ons aan. En dat ging niet alleen om de look and feel van het systeem.

 

Symfony & Angular

Met een combinatie van de open-source software Symfony en Angular zorgden we ervoor dat Sorgente weer klaar is voor de toekomst. René: "Het DAS is opgebouwd als Progressive Web App met het Angular framework, waardoor de applicatie heel snel reageert. De backend hebben we ontwikkeld met het Symfony framework en is gekoppeld aan de backoffice van Sorgente. Deze backoffice voorziet het DAS van de juiste informatie over cliënten, diëtisten en artsen, voeding en goedgekeurde aanvragen."

 

Sorgente's DAS in een nieuwe jas

Talloze keuzemogelijkheden

Een aanvraag door een diëtist of arts begint bij het invullen van de geboortedatum en het BSN-nummer van de cliënt. René: “Door een directe controle op verzekeringsrechts toont het DAS nu direct de juiste zorgverzekeraar en cliëntgegevens bij het invullen van deze gegevens. Ook de soorten medische voeding die worden vergoed door de zorgverzekeraar van de cliënt komen direct in beeld. Als een cliënt of verwijzer voorkeur heeft voor een bepaald merk, is dit ook mogelijk. In dat geval geeft het systeem aan welke medische voeding de cliënt eventueel zelf moet betalen. En naast de merkvoorkeur, kan de diëtist of arts ook aangeven welke smaken de cliënt wenst en welke smaken absoluut niet. Om dit allemaal te realiseren, ontwikkelden we formulieren met talloze mogelijkheden en uitzonderingen.”  

Privacy first

Dat privacy online een steeds grotere rol speelt, is geen verrassing meer. Maar bij het verzamelen van medische gegevens gaat dit nog een stapje verder. René: “Voor Sorgente was het erg belangrijk dat niet alleen het systeem, maar ook de mogelijkheden van gebruikers voldoen aan de veiligheidseisen. Daarom is het DAS nu zo ingericht dat zorgprofessionals elkaar eerst onderling kunnen autoriseren om toegang te krijgen tot elkaars cliënten. Ook de ondertekening van de aanvraag gebeurt digitaal. Diëtisten en artsen kunnen alleen nog digitaal hun handtekening zetten.” 

 

Sorgente's DAS in een nieuwe jas

Intensieve samenwerking

De doorontwikkeling van het DAS was een toffe klus waar we met z’n allen maanden hard aan hebben gewerkt. En dat was ook zichtbaar bij Nedbase op kantoor! Bijna iedere week kwam Sorgente wel een dag bij ons over de vloer om de mogelijkheden te bespreken en het systeem samen in te richten. Marian Noorthoek, projectleider bij Sorgente “Het project betekende heel hard werken maar het resultaat is prachtig geworden! Het DAS is een ankerpunt in onze organisatie, we zijn erg blij dat we nu weer helemaal voldoen aan de wensen en eisen van onze relaties én de wetgeving."

Nedbaas René Dam
René Dam Technisch manager