Passie voor online
header afbeelding

Vijf nieuwe gezichten

Het is gezellig druk bij ons op kantoor! Niet alleen met leuk werk voor onze klanten, maar ook met de nieuwe aanwas van stagiairs. De afgelopen weken zijn er vijf getalenteerde studenten aan ons team toegevoegd. Vier jonge mannen en één jonge dame, met ieder hun eigen Nedbase-missie. Vera, Jurri, Leander en de twee Jesses stellen zich graag aan je voor!

 

Vijf nieuwe gezichten

Leander Molegraaf | afstudeerstage ICT

Leander is één van de stagiairs die wist dat hij bij Nedbase stage wilde lopen, toen hij onze Meet Up eind oktober 2016 bezocht. Leander: "Voor mij was de Meet Up een leuke aanleiding om een kijkje in de keuken te nemen voordat ik solliciteerde. Ik ben in gesprek gegaan met developers en heb deelgenomen aan de leuke activiteiten die werden georganiseerd. Wat me het het meest aansprak, is dat er bij Nedbase gebruik wordt gemaakt van een hoop technieken waar ik nog niet eerder mee gewerkt heb, zoals bijvoorbeeld Symfony. Na de Meet Up heb ik daarom meteen gevraagd of ze plaats voor mij hadden en begin februari ben ik begonnen met mijn afstudeeropdracht. Ik voer onderzoek uit naar het analyseren en verbeteren van processen binnen webapplicaties. Dat klinkt voor sommigen misschien nog wat 'vaag', maar geloof me: het is een heel uitdagend onderzoek."  

 

 

Vijf nieuwe gezichten

Jesse van Splunder | meeloopstage ICT

Ook voor Jesse van Splunder was het bezoek aan de Meet Up doorslaggevend: "Ik vond Nedbase enorm interessant en dat heb ik dan ook direct doorgegeven aan René Dam (technisch projectmanager bij Nedbase). Eigenlijk zou ik pas in mijn volgende studiejaar een half jaar stage moeten lopen, maar door wat veranderingen op de HZ had ik daar nu al ruimte voor. Ik besloot niet te wachten tot volgend jaar, maar nu mijn kans te grijpen. En dat bevalt goed! Mijn doel is om het komende half jaar zoveel mogelijk aspecten mee te krijgen van een ontwikkeltraject: analyseren, ontwerpen, realiseren en beheren van software. Daarnaast wil ik natuurlijk ook mijn 'skills' als webdeveloper verbeteren. Ik had nog geen ervaring met het framework dat Nedbase gebruikt, dus het begin was wat lastig, maar binnen korte tijd gaat dat al een stuk beter. Dus ik ben benieuwd waar ik over vier maanden sta!"

 

 

Vijf nieuwe gezichten

Vera de Jong | meeloopstage Marketing & Communicatie

Vera de Jong had Nedbase als stageplek ook al langer in het vizier: “Vorig jaar liep ik kort stage bij Alpha Scholengroep. Precies in die periode werkte Nedbase aan nieuwe websites voor de 15 aangesloten scholen. Ik kreeg de opdracht om de website van basisschool de Wegwijzer met content te vullen. De uitstraling van de opgeleverde websites en het gemak van het CMS zorgden ervoor dat ik toen al wist dat ik heel graag mijn volgende stage bij Nedbase wilde doorlopen. Helaas hadden ze geen vacature voor mijn profiel op de website staan, maar dat hield mij niet tegen om contact op te nemen en uit te leggen dat ik heel graag bij Nedbase aan de slag wilde gaan. Gelukkig sprak dat aan, want drie weken later was mijn eerste werkdag. De komende maanden werk ik mee aan allerlei klusjes waar ze mijn hulp goed kunnen gebruiken. Van het testen van een nog op te leveren webshop tot het bedenken en maken van social media berichten.” 

 

 

Vijf nieuwe gezichten

Jurri Gerretsen | afstudeerstage online marketing

Jurri Gerretsen had Nedbase in eerste instantie voor zijn meewerkstage op het oog, maar in die periode was er helaas geen plek meer. Jurri: "Ik geef niet snel op dus ik wist toen al dat ik opnieuw zou gaan solliciteren voor mijn afstudeerstage. En hier zit ik nu! De sfeer bij Nedbase, maar ook de specialistische kennis trok me enorm aan. Van buitenaf kon ik al zien dat er hier serieus gewerkt wordt en tegelijkertijd met enorm veel plezier en passie. Tijdens het afstuderen ligt de focus op mijn scriptie met conversieoptimalisatie als onderwerp, maar ik wil ik ook zeker meedraaien met leuke klussen op de online marketing-afdeling. Ik doe onderzoek naar de optimalisatiekansen voor de webshop GroteSchoenen.nl. Mijn doel is een mooi advies af te leveren waar Nedbase en de klant écht iets aan hebben. Ik merk dat ik daar bij Nedbase alle tijd en ruimte voor krijg, dus ik ben er van overtuigd dat dat zeker gaat lukken! Bovendien merk ik dat ik meteen word opgenomen in het team, mag ik meewerken aan toffe projecten en krijg ik de kans om te leren van de pro's :-)"

 

 

Vijf nieuwe gezichten

Jesse Labruyere | afstudeerstage ICT

De derde ICT-student, Jesse Labruyere, koos voor Nedbase omdat hij verwacht na zijn opleiding nog veel meer met PHP, JavaScript en andere webtechnieken te gaan werken: "Vandaar dat mijn keuze viel op een organisatie die zich hier dagelijks mee bezig houdt. Verder kwam Nedbase vanaf het eerste contact erg geïnteresseerd over en boden zij mij een uitdagende afstudeeropdracht aan. Ik voer de komende maanden onderzoek uit naar een cloud oplossing. Ik verwacht veel nieuwe kennis te krijgen op het gebied van cloud services en bijbehorende architectuur, infrastructuur en strategieën. Daarnaast hoop ik tijdens mijn stage nieuwe inzichten op te doen met back-end development in Symfony. Ik ben nog maar net begonnen, maar wat me nu al opvalt, is de professionele, maar informele werksfeer. Iedereen staat ervoor open om kennis te delen en met elkaar mee te kijken."

Sterke focus

Vijf nieuwe stagiairs in het team, dat is best een hele klus om goed te begeleiden. Jacco de Leeuw, operationeel manager bij Nedbase: "Het werven van nieuwe stagiairs is geen doel op zich. Natuurlijk vinden we het belangrijk om nieuw talent op te leiden en ze een kijkje te geven in het bedrijfsleven, maar we zijn wel kritisch tijdens de selectie. De wederzijdse klik moet er zijn en we vinden het belangrijk dat de studenten kunnen uitleggen waarom ze bij Nedbase willen stagelopen en welke doelstelling ze hebben. We zien nu dat ze alle vijf een sterke focus hebben op wat ze het komende half jaar willen bereiken en dat ze daar ook echt voor gaan. Iedere stagiair krijgt een andere begeleider toegewezen die vinger aan de pols houdt en scherp meekijkt. Want niet alleen voor de studenten, maar ook voor ons is het belangrijk dat ze hun stageperiode met een mooi cijfer en een fijne (leer)ervaring kunnen afsluiten. En daar heb ik met deze vijf het volste vertrouwen in!" 

Nedbaas Wendy Suurmond
Wendy Suurmond Digital Strateeg