Passie voor online
header afbeelding

Vliegende start voor Vliegendt Hert

De wijnkoperij en slijterij waren al geopend, maar de échte feestelijke opening van Vliegendt Hert was vorige week. Ben en Steven van Velzen startten een wijnkoperij, slijterij, wijnbar en restaurant in een historisch pand in Middelburg. Nedbase was al in een vroeg stadium betrokken bij het nieuwe concept. Van het bedenken van de identiteit tot de realisatie van de website, het schrijven van de content en de fotografie. Binnen no-time leverden we het complete plaatje op: een vliegende start voor Vliegendt Hert! 

Conceptontwikkeling

Ben en Steven van Velzen hadden grootse plannen en volop ideeën voor het monumentale pand aan Dam 61 in Middelburg toen Jaap Walhout, Vera Geschiere en Laurens Almekinders van Nedbase een rondleiding kregen. Een pand met een rijke historie en een schitterende sfeer waarin je je in de VOC-tijd waant. Ben heeft vele jaren met plezier Wijnkoperij van Leerzem in Middelburg gerund, maar was nu toe aan een nieuwe stap. En daar hoorde een nieuwe naam bij. Daar waren ze nog niet over uit. Laurens, lead designer bij Nedbase: “Bij mij ontstond het idee om de naam Vliegendt Hert te gebruiken: de naam van het pand en het gelijknamige VOC-schip ’t Vliegendt Hert. In de VOC-tijd werden in het pand de wijnvaten van de schepen in het dok naar binnen gerold. De naam Vliegendt Hert heeft dus een mooie historie die helemaal past bij de wijnkoperij en het restaurant. Ben en Steven omarmden met enthousiasme de naam en de eerste stappen naar het ontwikkelen van de identiteit waren gezet!”

 

 

Vliegende start voor Vliegendt Hert

Vaarroute VOC als symbool voor Vliegendt Hert

De uitstraling die Vliegendt Hert moest krijgen was duidelijk; Laurens ging aan de slag met de ontwikkeling van het logo. “Het logo moest tegenwicht bieden aan het historische karakter van het pand. Er moest een mooie combinatie ontstaan tussen het verleden en het heden van Vliegendt Hert. We wilden niet met een te voor de hand liggend concept komen. Je denkt namelijk al snel aan een gewei of een kop van een hert, druiven of glaswerk. Maar dat voelde te makkelijk en sloot naar ons idee niet aan bij het concept dat Ben en Steven voor ogen hadden. We legden daarom de link met de VOC. Het resultaat: de vaarroute van de VOC als symbool voor Vliegendt Hert”, vertelt Laurens. Ben van Velzen: “Het logo is strak en van deze tijd, maar heeft tegelijkertijd een sterke link met de historie van het pand en de VOC.”

Strakke opzet

De strakke opzet van het logo was ook het uitgangspunt bij het ontwerp van de nieuwe website. Ben van Velzen: “We wilden geen tierelantijntjes en onnodige toeters en bellen, maar een strakke website waarin de sfeer van het pand wel duidelijk naar voren komt. En dat is gelukt! We hebben een website om trots op te zijn: het spreekt aan, heeft volop sfeer en een heldere navigatie.”

 

 

Vliegende start voor Vliegendt Hert

Content en fotografie

Nedbase ontzorgde Ben en Steven ook in het schrijven van de content en de fotografie. Elise Nieboer, content marketeer bij Nedbase: “Voordat ik aan de slag ging met het schrijven van de content voor de website, fotografeerde ik het pand. De historische sfeer moest het strakke ontwerp van de website versterken. De teksten zijn lekker kort en makkelijk leesbaar geschreven en zijn goed vindbaar in Google. De combinatie van de fotografie en de content nemen je mee in de historie van Vliegendt Hert. Het plaatje was compleet!”

 

 

Vliegende start voor Vliegendt Hert

Lancering door wethouder

Tijdens de feestelijke opening van het restaurant en de wijnbar op 6 juli 2017 ging de knop dan daadwerkelijk om! Wethouder Johan Aalberts van de gemeente Middelburg lanceerde de gloednieuwe website van Vliegendt Hert. 

 

Benieuwd naar het resultaat? > www.vliegendthert.nl

Nedbaas Vera Geschiere
Vera Geschiere Projectmanager