Passie voor online
header afbeelding

Vol gas op content

De contentklussen blijven groeien! Ons content team schrijft volop creatieve social posts en blogs voor onze klanten. En we doen meer dan dat. We nemen de volledige webredactie uit handen, maken teksten SEO-proof en fotograferen er flink op los.

Content party!

Bij het ontwikkelen van een nieuwe website zijn de content marketeers van Nedbase vaak al vanaf het eerste moment betrokken. Wendy, communicatieadviseur bij Nedbase: “Wanneer ik samen met een klant een online strategie uitstippel, denken we ook direct na over de concrete invulling van de content. Welke informatie is beschikbaar? Wat kunnen we ophalen? Een leuke manier om dit te doen is door het organiseren van een content party. Samen met medewerkers gaan we op een creatieve manier aan de slag om verhalen en ideeën op te halen. En is er geen bruikbare content? Dan maken we het! We gaan op pad voor interviews, schieten beelden en verwerken de content in de webconcepten. Geen 'lorem ipsum' meer, maar webconcepten die zowel qua vorm én qua inhoud kloppen."

Redactie op locatie

Wist je dat we ook op locatie bij kunnen springen? Zo stapt content marketeer Elise regelmatig in de auto of op de fiets om bij klanten op kantoor content te verzamelen, te schrijven én Google-proof te maken voor de livegang van nieuwe websites. Elise: "Het schrijven van teksten en het vullen van een nieuwe website blijkt vaak een grote opgave. We leveren een test- en vulomgeving op en dan ligt de bal bij de klant. Het schrijven van webteksten is vaak een klus die 'erbij' gedaan moet worden en die neem ik graag uit handen. Want we zien helaas nog te vaak dat de lancering van een website op dit punt vertraging oploopt. Als ik aan de slag ga met de content zijn korte lijntjes onmisbaar, dus daarom schuif ik het liefst bij de klant op locatie aan."

 

 

Vol gas op content

Social succes

Ook op social nemen we graag de touwtjes in handen. Met de Content Coins verzorgen we onder andere social posts die scoren. Elise: “Het algoritme van Facebook is aan het veranderen, daar kun je niet meer omheen. De kracht van goede content wordt steeds belangrijker. Om zichtbaar te blijven en op te vallen bij je volgers, is het niet alleen een must dat je je verplaatst in je doelgroep, maar ook dat je zorgt voor afwisseling. Voor klanten als Prins & Dingemanse, SPA Domburg en Goes Bewegen creëren we wekelijks creatieve posts die zorgen voor meer interactie en volgers. Kijk bijvoorbeeld naar dit bericht over vrijwilligers bij V.V. Kloetinge of deze ludieke wervings-post voor ITN Groep. In een mum van tijd zagen we de likes en reacties binnenstromen. Daar doen we het voor!”

Kracht van beeld

Het schrijven van creatieve content versterken we maar al te graag met krachtige beelden. Zo schreven we verhalen voor de nieuwe website van Zorgstroom. Naast interviews op locatie, brachten we deze bewoners, medewerkers en vrijwilligers ook direct in beeld. We verzorgden de complete fotografie van www.zorgstroom.nl: van sfeerbeelden van locaties en groepsfoto’s van wijkteams tot portretten van cliënten. Ook voor Prins & Dingemanse werkten we de afgelopen tijd aan een toffe fotografieklus. We brachten medewerkers in beeld en gingen zelfs mee aan boord op een mosselkotter voor het perfecte plaatje!

 

 

Vol gas op content

Wil je ook goede webcontent?

Onze content marketeers helpen je graag! Met de Content Coins nemen we jouw webredactie volledig uit handen. Let's go! 😉

Nedbaas Elise Nieboer
Elise Nieboer Online communicatieadviseur