Passie voor online
header afbeelding

Welcome back, Jesse!

Vorige maand startten we onze zoektocht naar een nieuwe hostingspecialist. Dit heeft niet lang geduurd! Jesse van Splunder besloot als de bliksem te solliciteren en heeft inmiddels zijn eerste weken als hostingspecialist erop zitten. En Jesse is voor ons geen onbekende...

Op het lijf geschreven

Deze zomer rondde Jesse zijn development stage af bij Nedbase. Jesse: “Ik volgde de opleiding HBO ICT aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Toen ik zag dat Nedbase op zoek was naar een hostingspecialist, twijfelde ik geen moment. Die functie is mij op het lijf geschreven!” Naast zijn passie voor development, heeft Jesse de afgelopen jaren al flink wat ervaring opgedaan op het gebied van hosting. “In mijn vrije uurtjes gaf ik diverse bedrijven advies over het onderhouden van hun ICT-infrastructuren en hostingomgevingen. Deze kennis kan ik nu ook bij Nedbase toepassen.”

Containerhosting

Als hostingspecialist is Jesse de schakel tussen de developers van Nedbase en de hostingproviders waarmee we samenwerken. “Ik ben verantwoordelijk voor het stabiel opzetten, onderhouden en uitbouwen van high-end hostingomgevingen voor webprojecten van onze opdrachtgevers”, legt Jesse uit. De komende tijd ligt de focus vooral op containerhosting, dé IT trend van nu. “Voor maatwerkapplicaties of websites van onze e-commerce klanten is het belangrijk dat de hostingomgeving ook in de piektijden soepel blijft draaien. Met containerhosting is dit mogelijk: tijdens pieken en dalen past de server de capaciteit automatisch aan. Doordat de servers worden opgedeeld in 'containers', heb je als klant geen last van de pieken van andere gebruikers. Ook betaal je dan op basis van het verbruik, in plaats van structureel rekening te houden met eventuele overcapaciteit.”

Hot topics

Nedbase maakte de afgelopen jaren zo’n enorme groei door, dat ook de interne infrastructuur mee moet blijven groeien. Jesse: “Denk aan het toenemende aantal werkplekken voor nieuwe collega’s en het optimaliseren van de internetsnelheid. Maar ook de beveiliging van websites, intranetten en applicaties van onze opdrachtgevers zijn 'hot topics'. Privacy en het beschermen van persoonsgegevens spelen een steeds belangrijkere rol.”

Blijven leren

De kennis en ervaring die Jesse met zich meebrengt, weerhoudt hem niet om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Volgend jaar ga ik waarschijnlijk een deeltijdstudie in Eindhoven volgen om mijzelf verder te specialiseren in hosting. Het is fijn dat Nedbase mij de kans geeft om te werken én leren tegelijk!”