Passie voor online
header afbeelding

Welkom Mark en Brent!

Ze zitten allebei in het derde jaar van de opleiding HBO-ICT aan de Hogeschool Zeeland, zijn gek op gamen en hebben er veel zin in om nieuwe dingen te leren: onze stagiairs Mark en Brent! Het komende half jaar ondersteunen ze, tijdens hun meewerkstage, onze programmeurs om de fijne kneepjes van PHP-development te leren.

Waarom Nedbase?

Brent Lobbezoo, 20 jaar uit Goes: “Ik heb gesolliciteerd bij drie bedrijven en Nedbase leek mij van alle drie het leukst. Vooral de toffe website, de mooie projecten en het team trokken mij erg aan. Door de vele en diverse opdrachten die Nedbase uitvoert, weet ik zeker dat ik hier heel veel kan gaan leren.” Voor Mark Goedegebure, 22 jaar uit Goes, begon de zoektocht naar een leuke stageplaats bijna hetzelfde. Ook hij had drie bedrijven in gedachten. “Maar daarbij was Nedbase mijn favoriet”, trapt hij af. “Niet alleen door de vrolijke uitstraling van de website en de leuke foto’s op social media, maar vooral door het jonge team. Ik kreeg direct het gevoel dat ik me daar snel thuis zou gaan voelen.”

Wat hoop je te leren?

De beide Goesenaren hebben tijdens hun studie al wel wat ervaring met PHP-development opgedaan, maar hebben de ambitie om die ervaring het komende half jaar flink uit te breiden. Brent: “Specifiek hoop ik dat ik bepaalde ontwerpkeuzes beter leer begrijpen, zodat ik hier later ook advies in kan geven. En daarbij wil ik dan ook ontdekken wat slechtere keuzes zijn en hoe je die het beste kan verbeteren.” Naast de inhoudelijke verdieping is Mark ook heel benieuwd naar hoe het is om te werken bij een internetbureau. “Ik wil graag zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat en ik weet zeker dat ik hiervoor bij Nedbase aan het juiste adres ben. Het komende half jaar verwacht ik ontzettend veel te leren op het gebied van professioneel handelen, technieken, programmeren en over mezelf.” Maar niet alles wat de studenten willen leren is vakinhoudelijk. Brent: “Ik benut de lunchpauze om mijn tafeltennis-skills te verbeteren, want ik zou graag een keer van Marcel (lead developer bij Nedbase, red.) willen winnen in een finale.”

Eerste indruk

Mark werkt al ruim twee weken mee binnen ons team en Brent nog maar twee dagen. Wat is ze opgevallen in deze korte periode? Mark: “De rustige en ontspannen werksfeer. Als stagiair krijg je voldoende tijd om zelf uit te zoeken wat de beste oplossing is. En wanneer dat niet lukt, zijn collega’s altijd bereid om even met je mee te kijken en uitleg te geven.” Brent sluit zich daarbij aan: “De sfeer binnen Nedbase is echt heel relaxed. Wat ik niet had verwacht is dat je vaak met tickets (meldingen van klanten) bezig bent en minder met nieuwe projecten. Binnen ICT is iets nooit echt af, is mij altijd verteld, en dat blijkt wel in de praktijk. Er is altijd ruimte voor verbetering, aanpassingen of het oplossen van fouten. Erg leerzaam!”

 

Nedbaas Wendy Suurmond
Wendy Suurmond Communicatieadviseur

Meer updates

Naar overzicht