Vernieuwend, interactief en transparant. Dat is de nieuwe website van COVRA. Daarnaast wilde COVRA graag iedere geïnteresseerde uitnodigen om een kijkje in hun keuken te nemen. Wij doken in de wereld van radioactief afval en ontwikkelden een eigentijdse website die volledig voldoet aan de wensen van nu.

Lopen over radioactief afval

Wat gebeurt er eigenlijk binnen de muren van COVRA? Voor veel mensen is dit een raadsel. En dit terwijl het inzamelen, verwerken en opslaan van radioactief afval bij COVRA op een bijzondere manier gebeurt. Om COVRA te leren kennen, kregen we een rondleiding op locatie. We bekeken een 3D-video over de nucleaire sector in Nederland en bezochten twee opslaggebouwen. Ook zagen we met eigen ogen dat natuurlijke straling echt overal en altijd om je heen zit en liepen we letterlijk én veilig over hoogradioactief afval. Hoe bijzonder is dat?

Een totaalplaatje: van wireframes tot content

Deze unieke ervaring namen we mee om verder aan de slag te gaan. Wat wilden we de bezoeker laten zien? We zaten om de tafel met diverse medewerkers van COVRA en vertaalden met onze online mindset de gezamenlijke ideeën naar een creatief concept. We werkten de wireframes uit, een blauwdruk van de opzet en de inhoud. Zo brachten we in grove lijnen in kaart hoe de website eruit kwam te zien. Na afstemming met COVRA gingen we verder met de visuele vormgeving. In lijn met de nieuwe frisse huisstijl van COVRA en met veel ruimte voor interactiviteit, zoals video en animatie. Na het ontwerp bogen we ons over het vullen van de website. We namen de volledige webcontent onder de loep. Een echt totaalplaatje dus, dit project.

Het verhaal van radioactiviteit

De unieke elementen van COVRA gaven we een mooi plekje op de website. Bezoek je de homepage, dan valt je oog direct op de blauwe interactieve achtergrond. Hier komt radioactieve straling tot leven. Ook maakten we een radioactiviteitlijn. Met deze lijn reis je door de tijd en ontdek je het verhaal van radioactiviteit. Want er is meer radioactief afval dan je zou denken. En wist je dat COVRA met kunst verweven is? Zo is het gebouw voor hoogradioactief afval zelf een groot kunstwerk. Ook is COVRA een depot voor Zeeuwse musea. Je bent van harte welkom om je te laten inspireren door deze afwisselende exposities!

Samenwerking in de toekomst

Het resultaat: een vernieuwende website die iedere geïnteresseerde uitnodigt om langs te komen. Maar we zijn nog niet klaar! Momenteel zijn we bezig met twee nieuwe concrete ideeën. Zo ontwikkelen we een scholierenonderdeel. Een platform waar leerlingen uit groep 6 tot en met groep 8 informatie kunnen opvragen, een interactief spel kunnen spelen en waar docenten een rondleiding kunnen plannen. En maken we een infographic waar we de kerngetallen van COVRA op een speelse en interactieve manier publiceren. Ook in de toekomst denken we dus graag mee met deze bijzondere organisatie. Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens kijken bij COVRA!

"In de conceptfase kwam Nedbase met verrassende ideeën die uitstekend bij COVRA passen. Na een vlotte productiefase hielp Nedbase met het vullen van verschillende onderdelen van de nieuwe website. Er liggen nog genoeg ideeën om de website verder te ontwikkelen, dus ik kijk uit naar de verdere samenwerking!" Tessa Seidel, senior communicatieadviseur bij COVRA