Passie voor online
header afbeelding

Mobiel

Mobiel is niet de toekomst, maar mobiel is het NU. Alleen in Nederland zijn er al meer smartphones dan computers. En dan tellen we de populaire tablets nog niet eens mee. Wij zien een responsive website al lang niet meer als optie, maar als must-have. Jouw bezoekers krijgen hierdoor de best mogelijke mobiele ervaring. Ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Bovendien bouwen we ook handige apps. Voor Android en iOS. 

Een mobiele website ontwikkelen. Waarom?

Niet alleen het aantal bezoekers op mobiele apparaten groeit. Ook het aantal aankopen op tablets en smartphones neemt toe. Sinds 21 april 2015 is het hebben van een mobiele site zelfs een ranking factor in Google. Heeft een bedrijf geen mobiele site? Dan kan het zomaar dat zijn website niet meer wordt getoond wanneer iemand er op zijn smartphone naar zoekt in Google. Belangrijk dus dat jij wél bovenaan staat. De mobielvriendelijkheid van jouw website testen? Doe de check van Google en  bekijk hoe jouw website presteert. 

Responsive design

Een mobiele website is zo opgebouwd dat de website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van een smartphone, tablet of desktop. Ook wel responsive design genoemd. Inzoomen en horizontaal scrollen is niet nodig om de website goed te kunnen bekijken. Gebruiksgemak is het uitganspunt. Responsive design kun je zelf testen. Verklein je browser door de rechterkant naar links te schuiven. De tekst en blokken van de pagina verschuiven. Zo is de website op elk apparaat goed leesbaar.

App ontwikkeling

Toegang tot de camera en GPS functie, meldingen en interactie. Creatieve mogelijkheden bij het bouwen van apps voor iPhone of Android zijn er genoeg. Met een app ben je altijd binnen handbereik van de gebruiker. Voor de N.V. Westerscheldetunnel ontwikkelden we een app die stremmingen kan aangeven en meldingen communiceert aan gebruikers van de tunnel.

Mobiele website of app?

Het is een vraag die we vaak krijgen. Natuurlijk is dit afhankelijk van verschillende factoren zoals het concept, het doel en de doelgroep. Functionaliteiten als GPS en camera zijn alleen beschikbaar in een app. Toch volstaat volgens ons in de meeste gevallen een mobiele website. Een mobiele website is laagdrempelig en het ontwikkelen goedkoper. Het ontwikkelen van een app heeft ook een groot voordeel. Je bent als bedrijf continu zichtbaar op het scherm van de gebruiker, slechts één klik verwijderd van interactie. 

Is jouw website mobiel-vriendelijk?

Typ hieronder je websitepagina zonder http(s) en klik op test pagina! 

Meer weten?
Nedbaas Jacco de Leeuw
Jacco de Leeuw Adviseur / management

Meer over web & mobile development