Van strategie tot uitvoering

Succesvol zijn op social media begint met een goede social media strategie. Wie is je doelgroep, wat zijn je doelstellingen en welke kanalen zet je in? Wat post en share je waar? En hoe bouw je een goede relatie met je doelgroep op? Wij helpen je om een duidelijke strategie te formuleren, social media gericht in te zetten en adviseren je over welke kanalen het beste bij je doelgroep passen. Uiteraard kun je ons ook inschakelen voor het creëren van jouw social posts. Daarbij verzorgen we niet alleen de tekst, maar eventueel ook de visuele content, zoals fotografie. Want aansprekend beeld is een must op social media!

Maandelijkse ondersteuning

Op social media is het belangrijk om actief en actueel te zijn. Af en toe een post plaatsen kan iedereen, maar hoe zorg je ervoor dat dit structureel gebeurt? En dat jouw social content ook daadwerkelijk iets oplevert? Stiekem gaat hier best nog wat tijd in zitten. Heb je die tijd eigenlijk niet? Geen probleem. Voor een vast bedrag per maand nemen wij jouw social planning volledig uit handen. En je bepaalt zelf hoe! We kijken samen naar wat jij nodig hebt en passen de planning hierop aan.

Onze aanpak

Hoe werken wij in de praktijk? Graag delen we onze werkwijze met je:

 • Contentoverleg

  We plannen een periodiek contentoverleg in. Hoe vaak dit overleg plaatsvindt, is afhankelijk van de behoefte. Het kan bijvoorbeeld maandelijks zijn, maar ook tweewekelijks.

 • Contentkalender

  We werken met een contentkalender. Zo heb je altijd een duidelijk overzicht van de contentplanning.

 • Afstemmen conceptposts via WhatsApp

  Aan de hand van de contentkalender creëren wij jouw social media posts. Voordat we de posts op social delen, delen we de conceptberichten met je via WhatsApp. We maken hiervoor een speciale groepsapp aan. Zo zijn de lijnen kort en stemmen we de content binnen no-time af.

 • Monitoring resultaten

  Hoe scoren de social posts? We monitoren het bereik van de gepubliceerde content en stellen hier periodiek een rapportage over op. De learnings nemen we direct mee in het vervolg van de posts. Heeft er een betaalde campagne gelopen? Dan ontvang je van ons een aparte rapportage met de resultaten en een advies voor een eventuele vervolgcampagne.

Social advertising

Wil je adverteren op social media? Denk aan het promoten van een vacature op LinkedIn, het ‘boosten’ van een losse post of het opzetten van een likecampagne op Facebook? Ook dan helpen we je! We ondersteunen je bij een goede strategie, richten de campagne samen in, monitoren de voortgang, voeren eventuele optimalisaties door en rapporteren de resultaten. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze collega’s van Ivy Digital Marketing. Zo gaan we samen voor het maximale resultaat!

Social media trends

De wereld van social media is voortdurend in beweging. Wat zijn de laatste social media trends? En hoe pas je die toe op je eigen kanalen? Onze content marketeers zijn altijd op de hoogte van de nieuwste social media ontwikkelingen van onder andere de platformen Instagram, Facebook en LinkedIn. We nemen je hier graag in mee. En ben je toe aan een flinke dosis inspiratie, zodat je zelf aan de slag kunt met social media? We bieden diverse trainingen op maat aan voor jouw organisatie.

Meer over onze aanpak

Keertje afspreken?