Adverteren in zoekmachines wordt ook wel SEA of Search Engine Advertising genoemd. Wat kan zoekmachine adverteren voor jouw bedrijf betekenen? Zoeken, dat doet jouw doelgroep via Google. We koppelen advertenties aan zoekwoorden die zij gebruiken. Zó bereik je de mensen die zoeken naar jouw product of dienst. En het mooie is: je betaalt in Google Ads alleen per klik, je staat supersnel bovenin de zoekresultaten en je hebt 100% controle over jouw advertentiecampagne!

Wat is zoekmachine adverteren?

Jezelf verzekeren van een prominente positie in Google? Dat doe je met zoekmachine adverteren, ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd. Het voordeel ten opzichte van SEO is dat je met SEA direct bovenaan staat. SEA is een krachtige marketingmethode om optimaal vindbaar te zijn in zoekmachines op woorden en termen die voor jou relevant zijn. Maar hoe gaat het in zijn werk?

Het programma Google Ads vormt bij adverteren op Google de spil.  Als eerste bepaal je op welke zoekwoorden jouw advertentie zichtbaar moet zijn. Vervolgens geef je aan welk bedrag je voor een klik op deze advertentie over hebt. Blijkt jouw combinatie succesvol in de veiling? Dan verschijnt jouw advertentie naast of boven de ‘gewone’ zoekresultaten in Google.  Kortom , met zoekmachine adverteren bemachtig je supersnel een toppositie en bereik je alleen die mensen die daadwerkelijk op zoek zijn naar jouw product of dienst. Het gevolg: meer bezoekers én meer conversies op jouw website.

SEA campagne: onze aanpak

Wij gaan alleen voor succesvolle SEA-campagnes. En daarvoor is een gedegen vooronderzoek onmisbaar. Wat is jouw doelstelling? Wie is jouw doelgroep? Welke zoekwoorden gebruiken zij? En op welke woorden wil jij gevonden worden? De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor succes. Een vertrekpunt waarbij we jouw budget, concurrentie en doelstellingen nooit uit het oog verliezen.

Het inrichten van de SEA campagne in Google Ads is de vervolgstap. En wel op zo’n manier dat we maximaal rendement halen uit jouw budget. Je kunt rekenen op een goed doordachte combinatie van juiste zoekwoorden, aansprekende advertenties en zorgvuldige budgetbesteding.

Adverteren in Google is niet iets wat je één keer doet. Het is een doorlopend proces. We monitoren continu wat de resultaten zijn, wat efficiënter kan en waar kansen liggen. En daarvan stellen we je altijd op de hoogte.

Google Ads Certified Partner

Nedbase is door Google benoemd als ‘Google Ads Certified Partner’. Een titel die ’s werelds meest gebruikte zoekmachine alleen aan bureaus en professionals toekent die voldoen aan de voorwaarden en vakkundigheid om advertentiecampagnes in Google te beheren.

Voordelen van een advertentiecampagne in Google

 • Specifiek gericht op jouw doelgroep
 • 100% controle over de advertentiecampagne
 • Supersnel bovenin zoekresultaten
 • Je betaalt alleen voor resultaat
 • Kosten duidelijk, opbrengsten inzichtelijk
 • 75 euro gratis advertentietegoed!

Daarom kies je voor Nedbase

 • Gecertificeerde Google Ads Partner
 • Veel ervaring met Ads campagnes
 • Direct contact met Google
 • Advertentiecampagnes op maat
 • Maximaal rendement uit je budget
 • Overzichtelijke rapportages

Meer online marketing kansen

Keertje afspreken?