Wat is zoekmachine optimalisatie?

Ook al heb je een mooie website, zonder bezoekers heeft dit weinig effect. Met zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd, zorgen we ervoor dat jouw website beter gevonden wordt. En dat je relevantere bezoekers naar je website trekt.

Hoger scoren in Google?

Veel mensen starten hun zoekactie op internet in een zoekmachine als Google. Een goede positie behalen in zo’n zoekmachine krijg je niet zomaar voor elkaar. Welke websites bovenaan staan, bepalen zoekmachines aan de hand van een algoritme. Zoekmachines bezoeken, scannen, lezen en beoordelen jouw website continu. Om hoger te scoren in de zoekmachine, kijkt Google naar de techniek van je website, de content, structuur en kwalitatieve backlinks. Zoekmachines kennen voor ons geen geheimen. Onze online marketeers helpen je graag. Want jouw website verdient een toppositie!

Zoekwoordonderzoek en website analyse

Zoekmachine optimalisatie is een doorlopend proces. We starten altijd met een zoekwoordonderzoek. Hiermee brengen we het zoekgedrag van de doelgroep in kaart. Zo halen we de juiste zoektermen naar voren. Het kan namelijk best zo zijn dat de doelgroep totaal andere zoektermen gebruikt dan dat je zelf in gedachten hebt. Na het zoekwoordonderzoek analyseren we de techniek en content van de website. Deze analyse koppelen we aan kansen waar we concreet mee aan de slag kunnen.

Ontzorgen in SEO

Wil je graag hoog scoren in Google, maar heb je zelf geen tijd om dit structureel op te pakken? Onze online marketeers nemen dit graag uit handen. We ondersteunen je in het verbeteren van de weergave, vindbaarheid en positionering van jouw website in zoekmachines. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor het schrijven van goede SEO-teksten, het uitvoeren van een SEO-check of het opstellen van een zoekmachine optimalisatie plan.

Meer online marketing kansen

Keertje afspreken?