Toggle Menu
Middelburg Molenwater 81
Goes Stationsplein 21

Een vooruitziende blik met monitoring dashboards

Een applicatie áltijd draaiend houden. Dat is wat we nastreven bij Nedbase. Monitoring dashboards helpen ons een vooruitziende blik te geven. Zo lossen we eventuele problemen het liefst op, nog voordat ze opgemerkt worden!

Bedrijfskritische systemen

Bij Nedbase ontwikkelen en beheren we veel bedrijfskritische systemen. Voorbeelden hiervan zijn e-commerce platformen zoals webshops, maar ook op maat gemaakte applicaties. Systemen die cruciaal zijn op het gebied van inzichten, omzet en werkprocessen. En waarbij je voortijdig wilt voorkomen dat ze niet bereikbaar zijn en snel kunt ingrijpen.

Grafana en Uptime Robot

Dashboards in Grafana en Uptime Robot geven ons inzichten in afwijkingen nog voordat het zichtbaar is. Zo laten de dashboards in Grafana ons precies zien wat de server en de applicatie doen. We zien bijvoorbeeld hoeveel werkgeheugen, opslag en cpu (rekenkracht van de server) in gebruik is, hoeveel conversies er plaatsvinden, of externe koppelingen nog actief zijn, maar ook wat de snelheid van de website is vanuit verschillende locaties in de wereld. Uptime Robot is een storingsmechanisme dat monitort of een website nog online is. Wanneer dit niet het geval is, krijgen we een melding en kunnen we gelijk met de reparatie aan de slag.

monitoring dashboards nedbase

Razendsnel op de hoogte

Deze service willen we ook na werktijd en in het weekend kunnen garanderen. Door Opsgenie te gebruiken krijgen we ook buitenom kantooruren meldingen wanneer er een incident plaatsvindt. Deze incident manager zorgt ervoor dat een website of applicatie er écht nooit lang meer uitligt. We zijn razendsnel op de hoogte, waardoor we gelijk kunnen werken aan de oplossing. Zo is het in veel gevallen al opgelost, nog voordat de gebruikers er hinder van ondervinden.

 

Gevolgen binnen de perken

Haperingen, storingen of afwijkingen houd je natuurlijk tot op zekere hoogte. Maar hoe ga je ermee om? Door de inzet van slimme tooling houden we de controle en hierdoor de gevolgen zo klein mogelijk. Ook onze klanten verschaffen we toegang tot deze tools. Zo kunnen zij real-time meekijken in de wereld achter hun applicatie.

Ook op zoek naar een vooruitziende blik voor jouw applicatie? We leggen graag uit wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Keertje afspreken?