Toggle Menu
Molenwater 81 4331 SE Middelburg
Stadhuisplein 3 4531 GZ Terneuzen
front office nedbase zeeland middelburg support service contact

Een crisismelding op je website. We regelen het. Uiteraard in de hoop dat hij niet gebruikt hoeft te worden. Helaas is het nu aan de orde van de dag en gebruiken we ’m zelf ook. Ook wij nemen maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Onze kantoren in Middelburg en Terneuzen zijn en blijven voorlopig gesloten en onze medewerkers werken vanuit huis. We zijn gewoon bereikbaar, volledig up-to-speed zoals je van ons gewend bent. Ook op afstand denken we graag mee. We staan voor je klaar!

Lees meer...

Extra online omzet via Amazon en Bol.com

Amazon is dé webshop in Noord-Amerika, maar ook in veel landen daarbuiten. In Nederland is Bol.com verreweg de grootste webshop. Zijn grote webshops een bedreiging voor de kleine shops, of bieden ze ook kansen?

Amazon

Amazon neemt in de Verenigde Staten bijna 50% van alle online retail aankopen voor hun rekening. Op dit moment heeft het bedrijf nog geen Nederlands domein. Wél is er een Nederlandstalig platform dat via Amazon.de te bereiken is. Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat er ook een Nederlandse Amazon versie gelanceerd wordt. Dit kan voor een kleinere webshop een bedreiging vormen, omdat ze niet op kunnen tegen de budgetten en middelen waar Amazon over beschikt. Toch biedt het ook mogelijkheden!

Extra online omzet via Amazon en Bol.com

Marktplaats kansen

Amazon is namelijk, net als Bol.com, al lang niet meer alleen een webshop. Ook andere retailers kunnen hun aanbod tonen en verkopen via hun ‘marktplaats’. Zeker in een land als Duitsland, waar Amazon al een stuk groter is dan in Nederland, kan het interessant zijn om meer afzet te creëren via Amazon. In ruil voor een percentage van het verkoopbedrag van elk verkochte product, vergroot je dus als retailer op deze manier relatief eenvoudig je afzetmarkt (in het buitenland).

E-commerce klanten

Onze marketeers zetten voor diverse klanten Amazon in. Een jaar lang hebben we het totale assortiment ook indirect via deze platformen aangeboden. En met succes! Dit heeft voor een flinke omzetgroei en extra naamsbekendheid gezorgd. De verkoop via de twee marktplaatsen biedt dus enorm veel mogelijkheden. Eigenlijk verkoop je op een eenvoudige wijze je producten. Je kunt Bol.com en Amazon dus beter niet alleen zien als concurrent, maar ook als je partner!

Ben je benieuwd of het voor jou ook interessant is om producten te verkopen via externe kanalen zoals Bol.com of Amazon? Neem gerust contact op met één van onze online marketeers. We adviseren je graag!

Keertje afspreken?