Toggle Menu
Middelburg Molenwater 81
Goes Stationsplein 21

Hackaton 2018: boordevol hacks en inspiratie!

Creatieve moodboards, werkende prototypes, nieuwe technieken en verfrissende inzichten. Een zonovergoten dag met verrassende en inspirerende ‘hacks’. Onze Hackathon was afgelopen vrijdag weer een groot succes!

Uit de comfortzone

Een Hackathon is dé manier om samen uit de comfortzone te kruipen en aan de slag te gaan met ideeën die al wat langer borrelen. Maar het is ook super geschikt om nieuwe technieken en tooling te verkennen, inspiratie op te doen en samen te werken met andere collega’s. Werken aan onze persoonlijke skills én teambuilding dus! Zo blijven we onszelf én onze klanten steeds weer uitdagen.

Countdown

De afgelopen weken konden alle collega’s hun ‘hack’, oftewel hun idee, indienen bij het Hackathon team. Na een voorselectie en een stemronde bleven de meest inspirerende ‘hacks’ over en maakten we de projectteams bekend. Klaar voor de kick-off! Gewapend met Zeeuwse bolussen en koffie startte de Hackathon op vrijdag om 9.00 uur. De projectteams kwamen bij elkaar en de countdown werd gestart! Nog 12,5 uur te gaan…

Hackaton 2018 nedbase
Nedbase Hackaton 2018 hacks en inspiratie
Hackaton 2018 Nedbase hackaton digital agency zeeland

De hacks van dit jaar

Van een gepersonaliseerde, real-time kaart van Zeeland met informatie over wat er in Zeeland gebeurt tot de ontwikkeling van een intelligente chatbot en de customer journey van Nedbase. De hacks waren dit jaar weer vernieuwend! William, webdeveloper en initiatiefnemer van de Nedbase Hackathon: “Vorig jaar werkten we tijdens de Hackathon aan een specifiek thema. Dit jaar hebben we dat anders aangepakt. Hierdoor zag je veel diversiteit terug in de verschillende hacks. We onderzochten innovatieve technieken én ontwikkelden nieuwe projecten voor Nedbase. Zo bracht het ene projectteam de customer journey van nedbase.nl in kaart en ging het andere team aan de slag met een escape game voor de Nedbase meet-up.”

Machine learning & real-time messaging

Ook qua techniek hebben we stappen gemaakt. Jurgen, software engineer bij Nedbase en host tijdens de Hackathon: “We hebben verschillende interessante technieken toegepast, zoals machine learning en real-time messaging. Tijdens de Hackathon konden we deze technieken beter leren kennen. Door hiermee te experimenteren, weten we nu precies hoe we dit voor klanten goed kunnen inzetten.”

hackaton 2018 decoratie kantoor nedbase
Hackaton 2018 inspiratie en hacks overzicht nieuws

Sneak-preview & demo

Onder het genot van verse friet gaf ieder team om 18:00 uur een sneak preview van hun project. Zo kregen we al wat beter zicht op de verschillende concepten. Maar het eindproduct werd uiteraard nog niet verklapt; dat bewaarden we tot 21.30 uur. Ieder team had een korte pitch voorbereid waarbij alle prototypes vol enthousiasme werden gepresenteerd. De demo’s waren stuk voor stuk indrukwekkend! Vol inspiratie kletsten we nog even na tijdens de afsluitende borrel en proostten we op een geslaagde dag.

Ook een Hackathon organiseren, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Stuur ons gerust een berichtje voor meer info en tips! 😉

Keertje afspreken?