Toggle Menu
Middelburg Molenwater 81
Goes Stationsplein 21

Hoe je op social ook organisch kunt scoren

Het social media landschap verandert continu. Waar posts zonder advertentiebudget voorheen prima scoorden, doen dezelfde post het tegenwoordig veel minder goed. Hoe komt dat? En wat moet je doen om jouw content wél te laten scoren? We leggen het je graag uit.

Algoritmes

Social platformen als Facebook willen terug naar waar het ooit is begonnen: een platform zijn voor vrienden en familie. Bedrijfscontent wordt hierom door de algoritmes steeds minder vaak getoond. Je ontkomt er bijna niet aan om advertentiebudget in te zetten om jouw post in de timeline van jouw volgers te krijgen. Maar je kunt wel scoren zonder budget met onderstaande tips!

Organisch hoog scoren online marketing

Tips om organisch te scoren

# 1: Schrijf voor je doelgroep

Posts worden alleen geliked, gedeeld of er wordt op gereageerd wanneer je aansprekende content schrijft. Houd dus altijd in je achterhoofd voor wie je je content schrijft. Probeer je volgers te binden aan jouw merk door ze te inspireren en te vermaken.

# 2: Wees to the point

Probeer niet alle informatie in één keer te delen in een post. Grote lappen tekst lezen mensen niet snel. Schrijf je post zo dat je mensen triggert verder te lezen via een link naar de website. Activeer mensen door een mening te vragen in de post of begin je bericht met een leuke quote of anekdote!

# 3: Gebruik afbeeldingen en video’s

Het klinkt misschien afgezaagd, maar een beeld zegt écht meer dan duizend woorden. Neem je volgers mee in jouw verhaal met een goede foto of een interessante video. Hiermee val je op in de timeline van je volgers. Laat ze zien wie de gezichten zijn achter het bedrijf en wat je voor hen kunt betekenen.

# 4: Gebruik hashtags, smileys en tags

Laat je bericht opvallen met smileys, hashtags én tags. Mensen houden van smileys. En het valt op! Hashtags werken als zoekwoorden om op je pagina te komen. Daarnaast geven ze extra body aan je bericht waardoor het opvalt. Door mensen te taggen in je bericht krijg je meer bereik door de volgers van de getagde persoon. Maar: sla hierin niet door. Gebruik in je bericht niet meer dan drie hashtags en plaats maximaal twee smileys. Dit werkt namelijk averechts. 😉

Hulplijn

Dat het belangrijk is om op te vallen met je content, is wel duidelijk. Om te scoren op social media, moet je ervoor zorgen dat de content voor je volgers zo aantrekkelijk mogelijk is. Vind je dit lastig? We kijken graag met je mee in een afspraak of training. Bekijk onze trainingen op www.nedbaseacademy.nl of neem contact met ons op!

Keertje afspreken?