Toggle Menu
Middelburg Molenwater 81
Goes Stationsplein 21

Inzicht in wereldwijde scheepsdata met Offshore Insights

Stel, je hebt een offshore transportschip nodig in de Zuid-Chinese Zee. Het schip moet ruimte bieden voor 300 bemanningsleden en het moet de capaciteit hebben om 400 ton te hijsen. Met de uitgebreide filteropties en zoekmogelijkheden van Offshore Insights is de grote zoektocht naar een schip verleden tijd. Je ziet direct welke schepen aan jouw eisen voldoen en geschikt zijn voor jouw projecten over de hele wereld.

Gedetailleerde wereldkaart

Van het creëren van de online identiteit tot het ontwerpen van een webapplicatie met een gedetailleerde wereldkaart; Nedbase ontwikkelde een wereldwijd uniek concept. In opdracht van Croes Shipping Services en OOS International brachten we vraag en aanbod in de offshore branche samen. Het resultaat: een hightech platform met baanbrekende technologie. Rolf Dijkstra, projectmanager bij Nedbase: “Een gedetailleerde wereldkaart met zeebodemreliëf laat de exacte locatie van alle offshore transportschepen ter wereld zien. Als meerdere schepen voldoen aan de eisen, is het mogelijk om deze eenvoudig met elkaar te vergelijken.”

website app ontwikkeling Inzicht in wereldwijde scheepsdata met Offshore Insights

Abonneren per gebied

De gedetailleerde scheepsdata wordt iedere 24 uur aangeleverd door Offshore Insights. “Om toegang te krijgen tot deze technische specificaties, dagprijzen en contactgegevens, moet je een abonnement afsluiten”, legt Rolf uit. “Dit abonnement kun je zelf samenstellen door de gebieden en categorieën schepen waarin je geïnteresseerd bent te selecteren. Offshore Insights is gekoppeld aan een facturatiesysteem, waardoor je na het afsluiten van een abonnement direct een gespecificeerde factuur in je mailbox ontvangt.”

Angular 2, Symfony & Elasticsearch

Om ervoor te zorgen dat de gelikte applicatie ook aan de achterkant van alle gemakken is voorzien, pasten we technieken als Angular 2 en Symfony toe. Jurgen Franse, software engineer bij Nedbase: “Hiermee richtten we de applicatie geheel op maat voor de klant in. Om snel door de verschillende data van Offshore Insights te zoeken, gebruikten we Elasticsearch. Een techniek waarmee de gebruiker razendsnel kan zoeken via de uitgebreide filteropties en zoekfunctie.”

Inzicht in wereldwijde scheepsdata met Offshore Insights

Internationaal karakter

Offshore Insights is bedoeld voor een wereldwijde doelgroep. Bij de ontwikkeling was het daarom belangrijk om rekening te houden met dit internationale karakter. Jurgen: “Je hebt te maken met andere culturen, talen, valuta en maatvoeringen. De één zal een schip zoeken met een specificatie in mijlen, terwijl de ander de term knopen gebruikt. We hebben de applicatie daarom zo ingericht, dat de gebruiker hierin zelf een keuze kan maken.”

Lancering

In het voorjaar van 2017 presenteerde Offshore Insights de bèta versie in Houston, Texas. De échte lancering vond in oktober plaats tijdens de Offshore Energy 2017 beurs in Amsterdam. De eerste reacties op het platform zijn erg positief! En een aantal internationale bedrijven heeft zich inmiddels aangemeld. De komende tijd ligt de focus op het doorontwikkelen en verder uitbouwen van Offshore Insights.

Benieuwd naar het resultaat? > www.offshore-insights.com.

Keertje afspreken?