Toggle Menu
Middelburg Molenwater 81
Goes Stationsplein 21

KOW in een nieuw jasje

Een ‘bij ons ben je welkom’ gevoel. Dat moest de nieuwe website van Kinderopvang Walcheren (KOW) uitstralen. Done! We staken www.kinderopvangwalcheren.nl in een nieuw jasje. Ouders vinden nu binnen no-time een geschikte locatie met de opvangvorm die het beste bij hun kind past.

Boterhammenbrigade

Voor veel ouders is het vinden van de juiste opvang voor hun kind een enorme zoektocht. ‘Hoe weet ik dat mijn kind in goede handen is op de dagopvang?’, ‘Welke mogelijkheden zijn er voor mijn baby?’ en ‘Kan mijn kind ook tussen de middag op school eten?’. De nieuwe website geeft direct antwoord op deze vragen. Karen Oerlemans, projectmanager bij Nedbase: “Op de homepage kun je als ouder kiezen tussen de categorieën baby (0 & 1 jaar), peuter (2 & 3 jaar) en schoolkind (4 – 12 jaar). De bijbehorende opvangvormen zijn hieronder op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Zo is het voor ouders direct duidelijk vanaf welke leeftijd kinderen in aanmerking komen voor bijvoorbeeld de boterhammenbrigade: tussen de middag gezellig eten op school.”

KOW in een nieuw jasje ontwikkeling website vernieuwing

Om de hoek

Naast de verschillende opvangvormen, was het voor KOW ook belangrijk dat alle locaties in één overzicht samengebracht werden. Karen: “Met een overzichtelijke kaart hebben we het gehele aanbod op Walcheren in beeld gebracht. Dit vulden we aan met uitgebreide filteropties. Zo kun je als ouder bijvoorbeeld een specifieke opvangvorm selecteren en zoeken op plaats, postcode of schoolnaam. Op deze manier zie je direct welke vestiging het meest in de buurt ligt en hoeveel gastouders er om de hoek wonen.”

Speelse uitstraling

Het ‘bij ons ben je welkom’ gevoel van kinderopvangwalcheren.nl is onder andere gecreëerd door de speelse uitstraling van het ontwerp van de website. Jesse Vermeer, interaction designer bij Nedbase: “Het moest een frisse website worden met een speels karakter. Tegelijkertijd was het ook belangrijk dat de website overzichtelijk bleef. De uitdaging was om hierin de juiste balans te vinden en dat is gelukt!”

KOW in een nieuw jasje website ontwikkeling

Grote klus

De restyling van de website was voor KOW een mooi moment om ook de inhoud van de website een flinke boost te geven. Marieke Poortvliet, Communicatie & Marketingadviseur bij KOW: “Bij een nieuwe look met frisse kleuren en mooie fotografie horen natuurlijk ook aantrekkelijke, informatieve teksten. Daarom hebben we alle teksten herschreven. Dat was een flinke klus!” Op de vraag wat KOW van het eindresultaat vindt en wat de eerste reacties van collega’s en ouders zijn, antwoordt Marieke: “We zijn erg blij met het nieuwsgrid; hierdoor is er continu nieuwe info te zien is op de homepage. Ook de kaart met alle locaties is fijn. Zo zien bezoekers van de website in één oogopslag waar KOW te vinden is. Daarnaast is de website erg overzichtelijk, waardoor je niet ‘verdwaalt’ in de menustructuur. Karen heeft ons hierin goed geadviseerd en begeleid. Dit zorgde voor een prettige samenwerking. We zijn trots op het resultaat!”

Benieuwd naar de website? > www.kinderopvangwalcheren.nl

Keertje afspreken?