Toggle Menu
Middelburg Molenwater 81
Goes Stationsplein 21

Terugblik Nedbase Hackathon 2023

We sloten september af met een van onze jaarlijkse hoogtepunten: de Nedbase Hackathon! Even uit de comfortzone stappen en een flinke dosis inspiratie opdoen: daar draait deze dag om. We nemen je mee in onze ‘hacks’ van dit jaar.

Hackie hoe?!

Tijdens de jaarlijkse Nedbase Hackathon gaan we aan de slag met ideeën die al langer borrelen. Op deze creatieve en innovatieve dag werken we non-stop in teamverband aan verschillende hacks. Dit kan bijvoorbeeld een innovatief idee, slimme oplossing of technisch product zijn. Wist je dat ons social intranet Teamly ook is ontstaan tijdens een eerdere Nedbase Hackathon?

Van brainstorm naar prototype

Om onze expertises te bundelen, werken we tijdens de Hackathon in gemixte projectgroepen. ‘s Ochtends trapten de groepen af met een brainstorm om deze vervolgens uit te werken in een prototype of doordacht concept. Aan het eind van de dag vonden de pitches plaats bij onze buren aan het Molenwaterpark: Schouwburg Middelburg! Op basis van drie criteria – creativiteit, potentie en urgentie – stemden we op de hack van het jaar. 🏆

Een selectie van de hacks én de (eerste) uitkomsten op een rijtje:

Klantrapportages

We houden onze klanten graag op de hoogte van het werk dat wij voor hen uitvoeren. Een automatische rapportage van de maandelijkse resultaten, de gemaakte uren en de statussen van de verschillende systemen zou dan ook perfect zijn voor zowel de klant als onszelf. Voor deze hack werkte de groep een veelbelovend prototype uit.

Personalisatie van websites en webshops

Met personalisatie zorg je ervoor dat bezoekers een specifiek gedeelte van een website anders zien. Bijvoorbeeld met liquid content wordt een deel van een website anders getoond aan verschillende bezoekers. Op die manier ziet een bezoeker inhoud die naadloos op hem is afgestemd. Voor onze business developers én de online marketeers van Ivy Digital Marketing een interessant onderwerp om in te duiken.

De online onboarding van nieuwe collega’s

Wanneer je start met een nieuwe baan komt er heel wat op je af. Om het inwerktraject van nieuwe collega’s zo laagdrempelig en fijn mogelijk te maken, ging een groep aan de slag met een online onboarding-dashboard. Zij bedachten een plan om dit dashboard te koppelen aan de gebruiker in ons social intranet Teamly. Een hack die niet alleen intern potentie heeft, maar ook voor alle externe Teamly-gebruikers!

De NedCase

Bij Nedbase zijn we apetrots op ons werk. Maar hoe presenteren we onze cases het sterkst online? Hiermee willen we klanten met digitale ambities inspireren over de mogelijkheden en onze aanpak. Het veelbelovende eerste design van deze groep kreeg de meeste stemmen. We have a winner! Hoe dit eruitziet? Dat houden we nog even geheim. 😉

Transformatie kantoor: lekker faut

Non-stop aan een project werken, vraagt ook om de nodige afleiding. Laat dat maar aan de Hackathon-organisatie over. Dit jaar bedachten zij weer een origineel thema: de Faute… uh, Foute Hackathon! De kantine transformeerde in een Après Skihut, de vergaderruimte in een kermis (okay, let’s go) en de ontvangstruimte in een Chinees afhaalrestaurant. We sloten de dag knallend af met een silent disco. Genoeg vermaak dus!

Keertje afspreken?