Toggle Menu
Middelburg Molenwater 81
Goes Stationsplein 21

Verse mosselen? Die bestel je online!

Het zal je niet zijn ontgaan: food webshops groeien explosief. Uiteenlopend van een Picnic concept voor je online boodschappen tot succesverhalen als Thuisbezorgd.nl en HelloFresh voor het bezorgen van complete maaltijden. We zijn zo vertrouwd geraakt met online dat we voor het bestellen van verse producten ook geen bezwaren zien.

Snel en vers

Ook bij de kleinere ondernemers binnen de foodbranche is dit niet onopgemerkt gebleven. De bakker, de keurslager of de groenteboer maakt of overweegt de stap naar online. De consument vraagt nu eenmaal om steeds meer gemak en snelheid. Ook voor hun versproducten. En niets lijkt dit meer in de weg te staan.

Het laten thuisbezorgen van eten is flink in opkomst, stelt ook marktonderzoeker Foodservice Instituut. Alle vormen van bezorging van eten bij elkaar opgeteld, is de Nederlandse markt momenteel goed voor een omzet van 1 miljard euro omzet per jaar.

mosselvisser op het water Verse mosselen? Die bestel je online!

Zeeuwse mosselen

De mosselvissers Jos, Adrian en Johan Steketee werden ook getriggerd. “In een lastige tijd met een kwetsbaar product is het super belangrijk dat je snel kan leveren”, geeft Jos aan. “Als wij rechtstreeks kunnen leveren aan de consument, betekent dit sneller en dus een verser product. We vissen de mosselen ‘s ochtends uit zee, in de kajuit checken we de orders, maken de bestelling netjes in orde en zodra we aan land zijn, gaan ze per post of bezorgen we ze thuis. Hoe vers wil je ze hebben?”, glundert Jos.

Branding

Wij mochten dit smakelijke concept van A tot Z vormgeven en ontwikkelen. Het resultaat is een uniek concept, uitgewerkt onder de naam ‘de Mosselkwekerij’. Super verse mosselen, direct online te bestellen. En niet alleen mosselen, maar ook bijpassende sauzen, wijnen en mosselgroenten kunnen er simpel bij worden besteld. En als je gezellig met vrienden of familie wil genieten, dan levert de Mosselkwekerij een kant-en-klaar mosselpakket voor een mosselfeestje. Daarnaast geeft de website een kijkje achter de schermen en de innovaties die deze mosselvissers op hun naam hebben staan.

logo mosselkwekerij Verse mosselen? Die bestel je online!

Nu het fundament staat, gaan we samen met de mosselmannen aan de slag met gerichte online marketing. Inzet van Adwords, Facebook, Instagram en e-mailmarketing zal een bijdrage gaan leveren in de vindbaarheid en de conversie. En met die PR zit het wel snor. De Steketee’s mochten namelijk al eerder ‘shinen’ in de TV serie ‘De Mosselmannen

Trek gekregen? www.demosselkwekerij.nl

Foodshops

Al eerder hebben we een aantal mooie cases mogen uitvoeren voor verschillende opdrachtgevers in de food sector. Verse groenten en fruit bestellen bij Kesselaar, verrukkelijk Italiaans ijs thuisbezorgd door Venezia (als eerste in NL), een heerlijk BBQ pakket afgeleverd door Maros, ambachtelijke drop en chocolade van Origineel Zeeuws en een speciaalbiertje bij Slijterij Pauwenburg (in ontwikkeling). Stuk voor stuk succesvolle ondernemers doordat ze slim gebruikmaken van nieuwe communicatie en inspelen op de wensen van de consument.

Keertje afspreken?