Passie voor online
header afbeelding
Case study

180 jaar verleden komt online tot leven

De Staats Spaanse Linies

In het landschap van Zeeuws-Vlaanderen, de Provincies West-, Oost-Vlaanderen en Antwerpen zijn de overblijfselen te vinden van militaire verdedigingswerken uit de 16e en 17e eeuw: de Staats-Spaanse Linies. Een prachtig gebied om in te wandelen en te fietsen met grote cultuurhistorische waarde. De Provincie Zeeland selecteerde Nedbase voor het ontwikkelen van een informatieve, interactieve en inspirerende website vanuit de 'mobile first' gedachte.

www.staatsspaanselinies.eu
Kaart van de Staats Spaanse Linies

1 + 1 = 1

Ontwerpen en ontwikkelen vanuit de mobile first gedachte houdt in dat we mobiele devices als vetrekpunt nemen. Smartphones en tablets zijn enorm in opkomst, dus het is tegenwoordig vanzelfsprekend dat een website zich vloeiend en moeiteloos moet kunnen aanpassen aan een breed scala van apparaten. De dynamische website van de Staat Spaanse Linies houdt hiermee in het ultieme rekening.

Staats Spaans Linies
Het Bolwerk
De linies
Het museum
Mobiele website Spaanse linies

Mobile first

Als betrokken partner denkt Nedbase actief mee over de vormgeving en technische implementatie. Aan de voorkant een site die gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. Aan de achterkant ingericht op de hedendaagse technische mogelijkheden. Zo worden bijvoorbeeld afstanden onderling automatisch berekend. En uiteraard is er over de Linies direct allerlei informatie te raadplegen op je mobiel. Wel zo handig tijdens een fietstocht!

Wireframe scherm 2
Wireframe scherm 1
Screenshot website scherm 1
Screenshot website scherm 2
Frame Mobiele website Spaanse linies

Weergave

Om het interactieve gevoel nog meer te versterken, zijn er bij verschillende bouwwerken van de Staats-Spaanse Linies bordjes met QR-codes geplaatst. Met een speciale app kunnen deze QR-codes gelezen worden en verschijnt direct de juiste mobiele pagina. De mobiele versie van de website sluit hier dus perfect op aan!

Mobiele website Spaanse linies
Grote kaart van de Staats Spaanse Linies Pointer Pointer Pointer Pointer Pointer Pointer

Meertalig

De website is voorzien van een taalswitch, waarbij gekozen kan worden voor nederlands, frans, duits en engels. Via het contentmanagement systeem is dit op een eenvoudige manier te beheren en eventueel uit te breiden.

Nederlandse vlag Engelse vlag Duitse vlag Franse vlag

"We hadden prachtig beeldmateriaal tot onze beschikking!"

100% mobiel vriendelijk

Een optimale presentatie van de informatie, waar je je ook bevindt.

Devices

Quote van onze klant

"Nedbase heeft eigentijdse ideeën over alles wat ‘online’ kan. Ze denken goed mee, maar zijn ook eerlijk over de (on)mogelijkheden en haalbaarheid van de wensen van een klant. Ze komen afspraken na en communiceren goed over de voortgang van een project."
Wilma MaljaarsBeleidsmedewerker Natuur en Landschap Provincie Zeeland Bekijk online

Zo. Koffie?

Bent u enthousiast over ons werk? Dan nodigen wij u graag uit om de online mogelijkheden voor uw organisatie eens met ons te bespreken. Uiteraard met een goede kop koffie!

Bel: 0118 617 873