Toggle Menu
Middelburg Molenwater 81
Goes Stationsplein 21

Het derde Nederlandse ziekenhuis kiest voor Nedbase

Opnieuw mogen we aan de slag voor een Nederlands ziekenhuis! Na de Zeeuwse ziekenhuizen Adrz en ZorgSaam kiest ook Ziekenhuis Amstelland (Amstelveen) voor Nedbase als Digital Partner. Inmiddels is het ontwikkelteam volop bezig met het bouwen van hun nieuwe website. Voordat het zover was, namen we deel aan de aanbesteding als onderdeel van een uitgebreide, zorgvuldige selectie.

Een zorgvuldige selectieprocedure

Begin dit jaar kregen we de uitnodiging voor de aanbesteding: meedenken in de nieuwe online strategie en het vernieuwen van de website van Ziekenhuis Amstelland. We moesten aan een uitvoerige reeks eisen voldoen om in aanmerking te komen voor deze opdracht: uiteenlopende functionele wensen, cms-eisen, maar ook qua achterliggende techniek en niveau van informatiebeveiliging. De ziekenhuiswebsite moet immers goed beveiligd zijn én toegankelijk zijn voor alle doelgroepen. Enthousiast gingen we aan de slag om alle inhoudelijke vragen te beantwoorden en onze ervaring en expertise te onderbouwen tijdens de pitch-fase.

En de winnaar is …

In maart hoorden we dat de keuze op Nedbase viel en dat wij de volledige website onder handen mogen nemen. Yes! Onze visie, expertise en relevante ervaring waren doorslaggevend in de keuze van het Ziekenhuis Amstelland, maar ook onze Zeeuwse nuchterheid en praktische aanpak werd erg gewaardeerd. Momenteel ontwikkelen onze frontend developers nu hard aan de conceptversie van de nieuwe website. Die wordt naar verwachting deze zomer nog gerelased. Samen met het ziekenhuispersoneel hielden we interactieve sessies. Daarin brachten we o.a. het DNA in kaart, zetten we de doelen en KPI’s op papier en stelden we persona’s op. Na de zomer gaan we samen met Ziekenhuis Amstelland aan de slag om op basis van deze inzichten de definitieve versie van de website te ontwikkelen.

Website ADRZ

Ervaring in de ziekenhuis- en zorgsector

Het is niet de eerste keer dat we een website voor een ziekenhuis ontwikkelen. Als Nedbase zijn we sterk vertegenwoordigd in de digitale zorgsector. Bovendien ontwikkelden we eerder ook de websites van de Zeeuwse ziekenhuizen Adrz en ZorgSaam. Die ervaring komt uitstekend van pas bij dit project. Beide ziekenhuizen beschikken over een robuuste, gebruiksvriendelijke website, waar patiënten razendsnel de informatie vinden die ze zoeken. Onderwerpen als digitoegankelijkheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid vragen voortdurend aandacht om zowel de eindgebruikers als de ziekenhuizen, optimaal te blijven bedienen.

Keertje afspreken?