In 2017 lanceerden we een nieuwe website voor onze opdrachtgever Zorgstroom. Een persoonlijke site, waarop we de sfeer binnen Zorgstroom door contentcreatie overbrengen. Sprekende foto’s en bijzondere verhalen van cliënten, familieleden, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers: dat zijn de Zorgstroommomentjes.

Raken, prikkelen en inspireren

De start van het websitetraject was een interactief gebruikersonderzoek met medewerkers en vrijwilligers van Zorgstroom. Deze kick-off leverde veel waardevolle inzichten op. Een grote wens was om bezoekers met de nieuwe website te raken, prikkelen en inspireren. Persoonlijke ervaringen met krachtige foto’s, filmpjes en quotes: daarmee kreeg de nieuwe website een puur en eigen karakter. Zo startten we met het schrijven van diverse verhalen en maakten we sfeerfoto’s op locatie, waarmee we alle verschillende zorgtypes, facetten en gezichten van Zorgstroom in beeld brachten. En dat doen we nog steeds!

Zorgstroom in beeld

De afgelopen jaren hebben we al heel wat bijzondere verhalen en mooie foto’s voor Zorgstroom mogen maken. Het eerste verhaal zit nog fris in ons geheugen. Leen Hoogendoorn, cliënt van Zorgstroom, nodigde ons samen met wijkverpleegkundige Mariska de Rooij bij hem thuis uit. Leen vertelde ons dat hij zo blij is met de thuiszorg die hij krijgt. En dat hij altijd weer uitkijkt naar hun komst. Dat is toch dé reden waarom je in de zorg werkt?! Medewerkers in de zorg zijn er nooit genoeg. Ook Zorgstroom is altijd op zoek naar nieuwe zorgprofessionals. Daarom brengen we ook het werken bij Zorgstroom in beeld, door medewerkers, leerlingen en vakantiekrachten aan het woord te laten. De verhalen eindigen met een call to action: een oproep aan geïnteresseerden om ook aan de slag te gaan bij Zorgstroom.

Feestjes met hoog bezoek

Inmiddels hebben we al veel mooie gebeurtenissen voor Zorgstroom mogen vastleggen. Een moment dat we niet zullen vergeten, was de komst van Willeke Alberti aan Nieuw-Sandenburgh, een woonzorglocatie in Veere. De bewoners keken al lang naar dit evenement uit, waar Willeke met haar liedjes van vroeger iedereen trakteerde op een geweldige middag. En wij waren er ook bij! Een ander bijzonder fotografiemoment was die van Zorgstroombewoner Mientje de Keijzer met Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg. We waren daar ter ere van een wel héél uniek moment: op woonzorglocatie Hof Mondriaan werden de verjaardagen van maar liefst zes (!) honderdplussers gevierd. Dit feest bleef ook landelijk niet onopgemerkt. Zowel RTL Nieuws, Editie NL en het NOS Jeugdjournaal pikten dit mooie nieuws op.

Ontroerende verhalen

Een actueel verhaal dat veel indruk op ons maakte, gaat over bewoner Izak en zijn vriendin Maatje. Izak en Maatje zijn al meer dan zestig jaar hechte vrienden. Door het coronavirus gingen, net als in de rest van Nederland, alle woonzorglocaties van Zorgstroom in maart 2020 op slot. Dat betekende dat Izak en Maatje elkaar tijdens de lockdown niet meer konden zien. Daarnaast vielen ook alle georganiseerde activiteiten van Zorgstroom weg. Voor Izak een eenzame periode, waar hij ons openhartig over vertelde. Gelukkig kan Maatje inmiddels weer op bezoek bij haar goede vriend. Dit bijzondere moment legden wij vast: een mooi verhaal om nooit meer te vergeten.

Partnership

Met de sfeerfotografie en interviews op locatie, het schrijven van pakkende verhalen én het publiceren van al deze content op de website, nemen we een groot gedeelte van de contentcreatie voor Zorgstroom uit handen. Veel van onze content verschijnt ook in het jaarlijkse Zorgstroommagazine. Een mooie bundel verhalen en foto’s bij elkaar! En er volgen er nog veel meer. Ook voor Maatschappelijk Werk Walcheren, onderdeel van Zorgstroom, schreven we laatst het eerste verhaal. Door al dit dankbare werk voelen we ons inmiddels echt onderdeel van Zorgstroom. We zijn trots dat we al jarenlang online partner mogen zijn van deze fijne organisatie en laten met veel plezier het mooie werk van Zorgstroom zien!

"Door de verhalen en foto's, verzorgd door Nedbase, kunnen we laten zien hoe mooi werken in de zorg is en hebben we een herkenbare en uniforme uitstraling. De samenwerking met Nedbase verloopt soepel, snel en erg prettig." Jorine Heijboer, communicatieadviseur bij Zorgstroom