Passie voor online
header afbeelding

Dé vraagbaak voor aanstaande ouders, opvoeders en jongeren

Het Centrum Jeugd en Gezin is een plek voor iedereen met prangende vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Vanuit de behoefte aan eenvoudige, snelle en goede communicatie ontstonden de nieuwe CJG websites voor de gemeenten Borsele, Kapelle, Reimerswaal en Noord-Beveland

Stoeien met ideeën

We trapten het project af met een goed doordacht plan. Want als we niet weten waar we naartoe moeten, komen we nergens. Het plan, in de vorm van een wireframe, moest antwoord geven op de vraag: ‘Hoe gaan we de berg aan beschikbare opvoedkundige informatie logisch indelen, zodat alle doelgroepen snel vinden wat ze zoeken?’ Het vooronderzoek, bestaande uit een card sorting en brainstorm, vormde de basis voor dit plan en leerde ons ontzettend veel over de behoeften en verwachtingen van de doelgroep. En daarbij vormden de leden van de werkgroep een grote inspiratiebron voor elkaar. Judith Visser, medewerker Samenleving en projectmedewerker Dienstverlening bij de gemeente Borsele: “De brainstorm heeft ons veel nieuwe inzichten gegeven en zeker ook stof tot nadenken!”. De taak aan ons was vervolgens om de essentie uit alle verzamelde input te halen en hiermee een passend concept en aansprekend design uit te denken.

 

 

Dé vraagbaak voor aanstaande ouders, opvoeders en jongeren

Zoeken en vinden

Aan de hand van een uitgebreide zoekfunctie, die het zwaartepunt van de vier websites vormt, kunnen ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals direct hun vraag stellen. En door de zoekresultaten te filteren op de juiste levensfase vinden zij binnen no-time het juiste antwoord. Per gemeente wordt deze opvoedkundige informatie, aangeboden door een geautomatiseerde koppeling met Stichting Opvoeden, aangevuld en ondersteund met interessante informatieavonden, leuke activiteiten en professioneel opvoedkundig advies. En daarvoor kan iedere bezoeker zich via de website gemakkelijk en snel aanmelden.

Optimaal ontzorgen

Ontzorgen: dat doen we maar al te graag! Het gehele traject, vanaf het vooronderzoek tot het vullen van de website, hebben we de vier gemeenten uit handen genomen. En daarbij maakte de eis tot het opleveren van vier drempelvrije websites het tot een extra grote uitdaging. Judith: “Ik vind echt dat jullie erg mooie sites neergezet hebben. Alle collega’s zijn erg enthousiast! En ik ben blij verrast dat de site goed scoort in de checklist van de webrichtlijnen!”

 

Nu de websites live staan, zijn we zeker nog niet klaar met ontzorgen. Wekelijks voorzien wij namelijk de facebookpagina’s van nuttige tips, interessante artikelen en een kijkje achter de schermen bij het CJG. En dat blijkt super interessant voor de collega’s gezien de ‘ongoing’ babyboom bij Nedbase ;)

 

Nedbaas Karen Oerlemans
Karen Oerlemans Projectmanager

Meer updates

Naar overzicht