Passie voor online
header afbeelding

Jongerenparticipatie voor Provincie Zeeland

Hoe kan Jouw Zeeland nóg meer jongeren bereiken? Dat is de vraag die de Provincie Zeeland ons eind vorig jaar stelde. Inmiddels werken we aan een tof concept waarmee we jongeren niet alleen bereiken, maar ook activeren en binden. En dat doen we niet alleen, maar samen met de doelgroep! 

Jouw Zeeland

Jouw Zeeland is de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Tijdens debattoernooien, brainstormavonden en evenementen kunnen jongeren hun stem laten horen over onderwerpen die spelen in de provincie. Maar Jouw Zeeland wil meer. En kán meer. Arianne Westerweel, communicatieadviseur Provincie Zeeland: "We willen ons bereik onder jongeren flink verder gaan vergroten. En online is natuurlijk bij uitstek het kanaal om dat te doen. De offline events die we nu organiseren zijn erg succesvol en houden we ook zeker in stand. Het online concept is een aanvulling daarop met veel groeipotentie."

Cijfermatig

Het bereiken van meer Zeeuwse jongeren is niet een doel op zich. "De achterliggende gedachte is dat we meer cijfermatig onderwerpen willen peilen, zodat we op basis van kwantitatieve data gerichtere uitspraken over de resultaten kunnen doen", legt Elise Nieboer, junior communicatieadviseur Provincie Zeeland uit. “Tijdens de denktankavonden die we geregeld organiseren, gaan jongeren de diepte in tijdens een brainstormsessie over een bepaald onderwerp. Met een online tool willen we met wat eenvoudigere vragen de mening van Zeeuwse jongeren op een snelle manier peilen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de verkeersveiligheid in Zeeland, het openbaar vervoer of evenementen in Zeeland.”

Voor en door jongeren 

Het ontwikkelen van een creatief concept en online tool doen we natuurlijk niet alleen vanachter ons bureau. Wendy Suurmond, communicatieadviseur Nedbase: "Wie kan er beter over de invulling meedenken dan de doelgroep zelf? Daarom organiseerden we samen met Jouw Zeeland een klankbordsessie op het Abdij. We riepen Zeeuwse jongeren op om tijdens deze avond mee te denken over de (online) toekomst en concrete invulling van Jouw Zeeland. En we zijn erg blij met de input die we hieruit hebben verkregen. Wordt vervolgd!" 

 

 

Jongerenparticipatie voor Provincie Zeeland
Nedbaas Wendy Suurmond
Wendy Suurmond Digital Strateeg