Passie voor online
header afbeelding

Mooi weer? Bieden maar!

Scoort jouw website beter met regen of met zonneschijn? Bezoekersaantallen kunnen explosief stijgen of dalen als het weer een bepaalde temperatuur heeft. Dat geldt ook voor onze klant Maros. Voor de website www.zeelandbarbecue.nl is de zomer dé tijd van het jaar. Maar helaas schijnt niet altijd de zon. En daar spelen we met een slimme biedingsstrategie in Google AdWords handig op in! 

BBQ-time!

Op www.zeelandbarbecue.nl kunnen consumenten heel gemakkelijk een eigen BBQ-pakket samenstellen. Met keuze uit meer dan 20 soorten vlees en vis én gratis bezorging door heel Zeeland. Om de naamsbekendheid en vindbaarheid van deze food-webshop te vergroten, draaien we deze zomer een op-en-top relevante Google AdWords campagne. Ons doel: de verkopen een flinke boost geven door te adverteren wanneer het mooi weer is.  

Hoe we het doen?

Uiteraard rennen we niet niet iedere keer wanneer de zon doorbreekt naar onze computer om de biedingen in Google AdWords aan te passen. Dat doen we met een script in Google Adwords waarin we kunnen aangeven dat we met mooi weer (bijvoorbeeld 20 graden of hoger) de biedingen willen verhogen en met slecht weer de biedingen willen verlagen. Op die manier kunnen we heel goed, en vooral snel, inspelen op het huidige weer of de weersverwachting voor de komende dagen. De verschillende weerssituaties definiëren we met zogeheten regels. Een voorbeeld van zo'n regel zou kunnen zijn dat wanneer het ‘mooi weer’ is, Adwords het bod voor een specifieke campagne met 50% moet verhogen voor de regio Zeeland. Wat gedefinieerd wordt als ‘mooi weer’ kun je vervolgens ook precies aangeven.

 

 

Mooi weer? Bieden maar!

Succesvol

Op deze manier hebben we voor Maros een toffe bannercampagne opgezet. En met succes! De advertenties zijn meer dan 300.000 keer vertoond in Zeeland. Met een flinke toename in naamsbekendheid en indirect tot bijna twee keer zoveel online bestellingen als gevolg! 

 

Ben je benieuwd naar de slimme trucjes waarmee we jouw campagnes kunnen optimaliseren? Onze online marketeers denken graag met je mee! En heb je na het lezen van dit artikel trek gekregen in mals vlees voor op de BBQ vanavond? Ga dan snel naar www.zeelandbarbecue.nl. 

 

Nedbaas Arie Joosse
Arie Joosse SEO / SEA specialist

Meer updates

Naar overzicht